Afbeelding
Foto: Ingezonden

Poppodium Iduna opent de deuren op zondag 13 juni

Algemeen

Precies een half jaar nadat Iduna de deuren moest sluiten, worden deze heropend op zondag 13 juni 2021 en kan eindelijk het eerste evenement van 2021 plaats vinden! Die zondag komt popjournalist Harry de Jong naar Poppodium Iduna voor een middag vol unieke verhalen over muzieklegendes, bijgestaan door radio DJ Willem de Vries en muzikaal omlijst door gitarist Ivo Poelsma en bassiste Elvira van de Poelgeest. 

Na een succesvolle release vorig jaar van het boek ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer’ kon het eigenlijk niet uitblijven: een vervolg voor- en mét publiek. Harry de Jong werd geboren in 1952 in het Friese Oudeschoot maakte de afgelopen 45 jaar een fascinerende reis door de internationale muziekindustrie. Hij schrijft/ schreef o.a. voor GPD, Lust For Life ( Revolver), OOR, Humo, Friesch Dagblad en de Australische editie van de Rolling Stone. Overal kwam de Jong backstage, in een hotelkamer of bij de groten der aarde thuis op de bank. Een aantal van zijn avonturen vond zijn weg in het lijvige boek ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer’. Samen met de bevlogen journalist Willem de Vries brengt de Jong verhalen uit het boek nu live, overgoten met een authentiek maar snedig sausje. Daarnaast krijgt het publiek een keur aan niet eerder vertelde verhalen te horen. 

Harry mediteerde in Berlijn met Donovan, rookte in Texas een jointje met Willie Nelson, betrapte in Los Angeles John Lee Hooker met drie vriendinnen, zat in Londen op de stoel waarop Mick Jagger net wilde plaatsnemen, hing dronken in de heg na een middagje doorzakken bij Ron Wood thuis, werd in Manchester door een beveiliger uit de tuin gesleurd van Take That lid Jason Orange en kreeg van Hamburg tot Parijs privé optredens van Joe Cocker, Joni Mitchell, Linda Gail Lewis en The Dubliners. Harry de Jong was ook de laatste Europese journalist die uitgebreid met Johnny Cash sprak, vlak voor diens dood. 

Willem de Vries is als gedreven moderator en targetman naast de Jong helemaal op zijn plaats op het podium: eerlijk en onvoorspelbaar. Beide heren kennen elkaar al sinds 1982. De eerste ontmoeting was in het vliegtuig tijdens een persreis naar Londen voor een interview-sessie met Black Sabbath. De Vries werkte indertijd voor de Vara/3FM. Tegenwoordig is hij een energiek gezicht voor Omrop Fryslân als radiomaker en presentator. Het publiek wordt derhalve getrakteerd op een middag onversneden pophistorie en meegezogen naar alle vindplaatsen van weleer en uiteraard is er ruimte om vragen te stellen. De avond wordt gecomplementeerd met muzikanten Ivo Poelsma en Elvira van Poelgeest die songs spelen die horen bij de verhalen.

Locatie: Poppodium Iduna te Drachten
Datum: zondag 13 juni 2021
Open: 15.00 uur
Aanvang: 15.30 uur
Ticketprijs: € 13,50
Meer info: www.iduna.nl

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 15 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 16 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 17 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 17 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 18 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 19 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 21 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 22 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07