Eén van de plannen die nu gerealiseerd wordt in Dokkum is de herinrichting van het Harddraverspark. Een brug moet het park en de bolwerken verbinden.
Eén van de plannen die nu gerealiseerd wordt in Dokkum is de herinrichting van het Harddraverspark. Een brug moet het park en de bolwerken verbinden. Foto: Actief Media

Gemeente start met project ‘Visie Dokkum’

Algemeen

Het college van de gemeente Noardeast-Fryslân gaat starten met een plan van aanpak voor het project ‘Visie Dokkum'. Er is behoefte aan een actuele visie voor de stad Dokkum. Het is de uitdaging om alle kansen en mogelijkheden zo volledig mogelijk te benutten en te combineren.

Op dit moment is er geen actuele visie voor Dokkum. Dat maakt het lastig om plannen en ideeën uit de samenleving goed te kunnen beoordelen. Bovendien zijn er meer ontwikkelingen in de stad. Als er geen visie is, dan ontbreekt de samenhang vaak. Ook is nu geen duidelijke rol voor Dokkum aangegeven. Hoe wil de stad zich in de directe en verre omgeving onderscheiden?

Het is belangrijk om tot een visie voor de stad te komen. De Omgevingswet schrijft dat niet alleen voor, maar het is ook gewenst dat alle belangen in en om de stad, goed worden afgewogen. Diverse initiatiefgroepen zijn al bezig met de visievorming voor Dokkum. Dit juicht de gemeente toe. Door de visie kunnen alle initiatieven samenkomen.

De Visie Regiostad Dokkum komt tot stand door samenwerking. Inwoners, ondernemers, bedrijven en organisaties uit Dokkum worden gevraagd om mee te praten. De initiatieven vanuit de samenleving die er al zijn, zijn een mooie start.

Het bureau Weusthuis en Partners uit Groningen begeleidt het hele traject. De medewerkers van Weusthuis horen graag welke ideeën er leven in de samenleving. Er wordt een onlinebijeenkomst georganiseerd om die ideeën op te halen. Hier komt nog meer informatie over.

Beleid over Dokkum en toezeggingen aan partijen worden meegenomen. Als alles inzichtelijk is gemaakt, wordt een conceptvisie gemaakt. Ook wordt een begin gemaakt met het bij de visie behorende uitvoeringsprogramma. Beide documenten worden teruggelegd bij de deelnemers aan de onlinebijeenkomst. Op basis van die uitkomst wordt de Visie Regiostad Dokkum definitief gemaakt en wordt het uitvoeringsprogramma in eerste aanleg opgesteld. De verwachting is dat de definitieve versie klaar is in de tweede helft van 2021.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 12 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 14 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 14 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 15 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 15 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 17 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 18 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 19 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07