Melda Wibawa bij een aantal werken met bloemen. "De bloemen hier in Nederland hebben zulke prachtige kleuren."
Melda Wibawa bij een aantal werken met bloemen. "De bloemen hier in Nederland hebben zulke prachtige kleuren." Foto: Actief Media

Expositie ‘Thuis’ van Melda Wibawa in De Schierstins

AlgemeenFEANWALDEN - Vorige week zondag eindigde het ‘Project Rembrandt’-avontuur voor Melda Wibawa uit Leeuwarden. Haar schilderreis gaat echter door. Tot en met 3 januari 2021 exposeert ze in De Schierstins in Feanwâlden.

Melda kijkt met een goed gevoel terug op haar deelname aan het televisieprogramma van de NTR. “Het was onwerkelijk en fantastisch. Net alsof je een kind in een attractiepark loslaat. Het werken onder tijdsdruk was natuurlijk wel een uitdaging en het eliminatiemoment vond ik altijd heel spannend.” Ze hield veel vriendschappen over aan het programma. “Ik heb nog steeds contact met de andere deelnemers en wij zijn zeker van plan om nog eens bij elkaar te komen. En misschien organiseren wij wel samen eens een expositie.”

Over haar eliminatie uit het programma ontstond veel ophef op sociale media. Zelfs bekende Nederlanders zoals Georgina Verbaan en Marc-Marie Cornelis Huijbregts gaven aan het niet eens te zijn met haar vertrek. Melda vindt het “ontroerend dat zoveel mensen mij gesteund hebben.” Op de technische opdrachten scoorde Melda steeds goed. Ze won de technische opdracht in de laatste aflevering, maar eindigde bij de vrije opdracht als laatste. “Ik voelde juist dat ik bij de laatste opdracht wel lekker kon werken. Dat de vakjury dat niet zag, is dan ook een kwestie van smaak denk ik.”

De expositie ‘Thuis’ in De Schierstins staat los van Melda’s deelname aan Project Rembrandt. “De expositie hadden wij twee jaar geleden al gepland, omdat ik vijftig ben geworden.” Melda omschrijft haar eigen stijl als figuratief met abstracte elementen. “Het onderwerp moet herkenbaar, maar wel los geschilderd zijn.” Op veel schilderijen van Melda regent het, want ze houdt van regen. “In Indonesië zijn wij altijd blij met regen, want het werkt verkoelend. Wat dat betreft zit ik hier in Nederland wel goed.”

Melda studeerde vorig jaar cum laude af aan de Foudgumse School, een vijfjarige schildersopleiding. Ze werkt nu nog als webdesigner, maar hoopt dat ze zich in de toekomst volledig op de schilderkunst kan richten. “Schilderen is het mooiste wat er is.”

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15