Melda Wibawa bij een aantal werken met bloemen. "De bloemen hier in Nederland hebben zulke prachtige kleuren."
Melda Wibawa bij een aantal werken met bloemen. "De bloemen hier in Nederland hebben zulke prachtige kleuren." Foto: Actief Media

Expositie ‘Thuis’ van Melda Wibawa in De Schierstins

AlgemeenFEANWALDEN - Vorige week zondag eindigde het ‘Project Rembrandt’-avontuur voor Melda Wibawa uit Leeuwarden. Haar schilderreis gaat echter door. Tot en met 3 januari 2021 exposeert ze in De Schierstins in Feanwâlden.

Melda kijkt met een goed gevoel terug op haar deelname aan het televisieprogramma van de NTR. “Het was onwerkelijk en fantastisch. Net alsof je een kind in een attractiepark loslaat. Het werken onder tijdsdruk was natuurlijk wel een uitdaging en het eliminatiemoment vond ik altijd heel spannend.” Ze hield veel vriendschappen over aan het programma. “Ik heb nog steeds contact met de andere deelnemers en wij zijn zeker van plan om nog eens bij elkaar te komen. En misschien organiseren wij wel samen eens een expositie.”

Over haar eliminatie uit het programma ontstond veel ophef op sociale media. Zelfs bekende Nederlanders zoals Georgina Verbaan en Marc-Marie Cornelis Huijbregts gaven aan het niet eens te zijn met haar vertrek. Melda vindt het “ontroerend dat zoveel mensen mij gesteund hebben.” Op de technische opdrachten scoorde Melda steeds goed. Ze won de technische opdracht in de laatste aflevering, maar eindigde bij de vrije opdracht als laatste. “Ik voelde juist dat ik bij de laatste opdracht wel lekker kon werken. Dat de vakjury dat niet zag, is dan ook een kwestie van smaak denk ik.”

De expositie ‘Thuis’ in De Schierstins staat los van Melda’s deelname aan Project Rembrandt. “De expositie hadden wij twee jaar geleden al gepland, omdat ik vijftig ben geworden.” Melda omschrijft haar eigen stijl als figuratief met abstracte elementen. “Het onderwerp moet herkenbaar, maar wel los geschilderd zijn.” Op veel schilderijen van Melda regent het, want ze houdt van regen. “In Indonesië zijn wij altijd blij met regen, want het werkt verkoelend. Wat dat betreft zit ik hier in Nederland wel goed.”

Melda studeerde vorig jaar cum laude af aan de Foudgumse School, een vijfjarige schildersopleiding. Ze werkt nu nog als webdesigner, maar hoopt dat ze zich in de toekomst volledig op de schilderkunst kan richten. “Schilderen is het mooiste wat er is.”

Schorsing in de raad van Tytsjerksteradiel over versnelling van woningbouw in Burgum. Op de voorgrond v.l.n.r. staan Douwe Hooijenga (CU), Sjaak Hoekstra (VVD) en Gert van der Meijden (CDA). Op de achtergrond 'daartussen' FNP-raadsleden Emmie Soepboer en Jan Pieter van der Velde.
Snellere aanpak woningbouw in Burgum: raad en college vooreerst op één lijn Algemeen 15 uur geleden
Kaartverkoop Oranjewoud Festival 2024 start 1 maart
2024 Kaartverkoop Oranjewoud Festival 2024 start 1 maart Algemeen 16 uur geleden
Bij de Regiopoli in Drachten kun je voor steeds meer specialistische zorg terecht
Regiopoli breidt gynaecologische zorg fors uit Algemeen 16 uur geleden
Luister jij graag naar klassieke muziek?
Wie wil bij muziekluisterclub? Algemeen 17 uur geleden
Je, Anne
Een stukje geschiedenis en legendarische muziek in De Lawei Algemeen 17 uur geleden
De brug bij Skûlenboarch wordt gerepareerd. Verkeer kan er vooreerst niet overheen en een tijdelijke pont voor fietsers en voetgangers acht Rijkswaterstaat te onveilig.
Geen tijdelijke pont bij Skûlenboarch: "Te ûnfeilich" Algemeen 17 uur geleden
De grinding deathcoreband Kletus
Voorronde Metal Battle in Iduna Algemeen 18 uur geleden
Het gemeentehuis in Damwâld, met links op de begane grond de raadszaal.
Dantumadiel wil achterstanden wegwerken en organisatie doorontwikkelen Algemeen 20 uur geleden
Funderingsschade.
Funderingsloket Fryslân 1 maart open Algemeen 21 uur geleden
Melissa
Start ynskriuwing Liet foar finale 2024 Algemeen 29 feb, 17:30
De Fanfarepodcast vanaf 29 februari online
Tryater presenteert intieme podcast over fanfare Algemeen 29 feb, 15:30
Beammen foar Elkenien krijgt hulp van studenten en medewerkers Hotel Management School Leeuwarden en NHL Stenden
Beammen foar Elkenien krijgt hulp van studenten en medewerkers Hotel Management School Leeuwarden en NHL Stenden Hospitality Group Algemeen 29 feb, 15:00
Swingkoor Burgum in Dronryp.
Concert door Swingkoor Burgum, 10 maart in de Alde Wite Algemeen 29 feb, 14:02