De vier vrouwelijke advocaten van Kooi Advocaten, van links naar rechts: Chantal Bosch,  Lisa Alstein, Baukje Kooi en Baukje Hiemstra.
De vier vrouwelijke advocaten van Kooi Advocaten, van links naar rechts: Chantal Bosch, Lisa Alstein, Baukje Kooi en Baukje Hiemstra.

Kooi Advocaten: gespecialiseerd in familie- en erfrecht

Algemeen

DOKKUM - In een prachtig pand aan de Aalsumerpoort te Dokkum is Kooi Advocaten gevestigd, gespecialiseerd in familie- en erfrecht met vier vrouwelijke advocaten: Baukje Kooi, Chantal Bosch, Baukje Hiemstra en Lisa Alstein. Waar de advocatuur vaak bekend staat als een harde mannenwerelden en dure grachtenpanden is in Dokkum een hele andere sfeer waarneembaar.

"In Friesland zitten natuurlijk meer advocaten, maar wij zijn het enige kantoor in Noord-Nederland met vier advocaten gespecialiseerd in het familie- en erfrecht. Dat is echt bijzonder. Dat we alle vier de Friese taal spreken is een pré. In ons vakgebied gaat het om emoties, die uit je het beste in je ‘memmetaal’. Bovendien hoor je in de zittingszaal steeds vaker vragen: ‘Sille wy it yn it Frysk dwaan?’".

"Veel cliënten schakelen ons in als mediator, als overlegscheidingsadvocaat. We leggen onze cliënten voor dat een gang naar de rechtszaal niet altijd de beste oplossing is, dat het beter is om samen tot afspraken te komen. Het is in het familierecht zeer gebruikelijk om de advocaat van de tegenpartij te benaderen voor overleg. Bij mediation worden ex-partners op een professionele wijze begeleid in het maken van afspraken met betrekking tot hun echtscheiding."

“We begeleiden mensen in het maken van afspraken waarmee ze verder kunnen in de toekomst. Anders dan veel collega’s in de regio hebben onze advocaten veel ervaring met echtscheidingen waarbij sprake is van ondernemingen. Want ook in ingewikkelde scheidingsituaties geldt dat cliënten zo snel als mogelijk willen weten waar ze aan toe zijn en hoe ze verder kunnen. Bovendien versterken de advocaten elkaar; in ingewikkelde zaken plegen we overleg. We zeggen wel eens tegen cliënten: je krijgt hier vier advocaten voor de prijs van één!”

Baukje Hiemstra is bij Kooi Advocaten de erfrechtspecialist. "Wij komen in beeld als er ruzie is tussen de erfgenamen. Of als de erfgenamen het niet eens kunnen worden over de verdeling van een erfenis. Maar cliënten benaderen ons ook als diegene die de nalatenschap moet afwikkelen (de executeur-testamentair) niets doet of zich niet aan de regels houdt. En wat als er ineens blijkt dat er veel geld is verdwenen terwijl degene die overleden is het geld niet zelf kan hebben opgemaakt? In een procedure kunnen we proberen helderheid te krijgen over de gang van zaken. Ook kunnen we vorderen dat het 'verdwenen' geld wordt toegevoegd aan de nalatenschap. Wat als je er van overtuigd bent dat een testament onjuist is of niet is opgemaakt door de overledene, omdat iemand eigenlijk al niet goed meer zijn wil kon bepalen toen het testament werd opgemaakt? Het kan een reden zijn om een procedure op te starten tot vernietiging van het testament.

Loop eens bij ons binnen voor advies. De kofje stiet klear!

Kooi advocaten | www.kooiadvocaten.nl | 0519-296969 | dokkum@kooiadvocaten.nl

Afbeelding
Kinke Kooi wint provinciale Gerrit Bennerprijs 2023 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
“Oude sluis Ezumazijl dient opgeknapt te worden" Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Route Wad een Kunst Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Als monumenten konden praten... Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Poppodium Badhus opent muziekseizoen 2023/2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Drachten krijgt er wellicht 15 camperplaatsen bij Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Allerlaatste Nederlandse show punklegendes Cockney Rejects in Iduna Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
MuseumnachtFRL bij Terp Hegebeintum met archeologisch onderzoeker Robbert Velt Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Boeren spelen de hoofdrol tijdens filmavond Museumnacht bij het Fries Landbouw museum Algemeen 28 sep., 20:00
Afbeelding
Kunstenaars en kraftlieden krijgen podium bij Observeum tijdens museumnacht Algemeen 28 sep., 18:30
Afbeelding
Nieuwe Parkhaven in Drachten klaar voor volgend vaarseizoen? Algemeen 28 sep., 17:07
Afbeelding
Jos Thie houdt Theun de Vrieslezing over ´Ketters´ Algemeen 28 sep., 16:08
Afbeelding
Hypocrisy-frontman met sideproject PAIN in Iduna Algemeen 28 sep., 14:57