De vier vrouwelijke advocaten van Kooi Advocaten, van links naar rechts: Chantal Bosch,  Lisa Alstein, Baukje Kooi en Baukje Hiemstra.
De vier vrouwelijke advocaten van Kooi Advocaten, van links naar rechts: Chantal Bosch, Lisa Alstein, Baukje Kooi en Baukje Hiemstra.

Kooi Advocaten: gespecialiseerd in familie- en erfrecht

Algemeen

DOKKUM - In een prachtig pand aan de Aalsumerpoort te Dokkum is Kooi Advocaten gevestigd, gespecialiseerd in familie- en erfrecht met vier vrouwelijke advocaten: Baukje Kooi, Chantal Bosch, Baukje Hiemstra en Lisa Alstein. Waar de advocatuur vaak bekend staat als een harde mannenwerelden en dure grachtenpanden is in Dokkum een hele andere sfeer waarneembaar.

"In Friesland zitten natuurlijk meer advocaten, maar wij zijn het enige kantoor in Noord-Nederland met vier advocaten gespecialiseerd in het familie- en erfrecht. Dat is echt bijzonder. Dat we alle vier de Friese taal spreken is een pré. In ons vakgebied gaat het om emoties, die uit je het beste in je ‘memmetaal’. Bovendien hoor je in de zittingszaal steeds vaker vragen: ‘Sille wy it yn it Frysk dwaan?’".

"Veel cliënten schakelen ons in als mediator, als overlegscheidingsadvocaat. We leggen onze cliënten voor dat een gang naar de rechtszaal niet altijd de beste oplossing is, dat het beter is om samen tot afspraken te komen. Het is in het familierecht zeer gebruikelijk om de advocaat van de tegenpartij te benaderen voor overleg. Bij mediation worden ex-partners op een professionele wijze begeleid in het maken van afspraken met betrekking tot hun echtscheiding."

“We begeleiden mensen in het maken van afspraken waarmee ze verder kunnen in de toekomst. Anders dan veel collega’s in de regio hebben onze advocaten veel ervaring met echtscheidingen waarbij sprake is van ondernemingen. Want ook in ingewikkelde scheidingsituaties geldt dat cliënten zo snel als mogelijk willen weten waar ze aan toe zijn en hoe ze verder kunnen. Bovendien versterken de advocaten elkaar; in ingewikkelde zaken plegen we overleg. We zeggen wel eens tegen cliënten: je krijgt hier vier advocaten voor de prijs van één!”

Baukje Hiemstra is bij Kooi Advocaten de erfrechtspecialist. "Wij komen in beeld als er ruzie is tussen de erfgenamen. Of als de erfgenamen het niet eens kunnen worden over de verdeling van een erfenis. Maar cliënten benaderen ons ook als diegene die de nalatenschap moet afwikkelen (de executeur-testamentair) niets doet of zich niet aan de regels houdt. En wat als er ineens blijkt dat er veel geld is verdwenen terwijl degene die overleden is het geld niet zelf kan hebben opgemaakt? In een procedure kunnen we proberen helderheid te krijgen over de gang van zaken. Ook kunnen we vorderen dat het 'verdwenen' geld wordt toegevoegd aan de nalatenschap. Wat als je er van overtuigd bent dat een testament onjuist is of niet is opgemaakt door de overledene, omdat iemand eigenlijk al niet goed meer zijn wil kon bepalen toen het testament werd opgemaakt? Het kan een reden zijn om een procedure op te starten tot vernietiging van het testament.

Loop eens bij ons binnen voor advies. De kofje stiet klear!

Kooi advocaten | www.kooiadvocaten.nl | 0519-296969 | dokkum@kooiadvocaten.nl

Actueel

Freerk de Beer vertelt over zijn vader Ids de Beer.
Oorlogsverhalen zorgen voor verbinding in Theaterkerk Nes Algemeen 1 uur geleden
Het potgoed
Het voorjaar is in aantocht en daarom is het weer tijd voor de Plantjesmarkt! Algemeen 5 uur geleden
De nieuwe dorpsmolen van Reduzum kwam er na een langdurige lobby van zowel het dorp Reduzum als van de gemeente Leeuwarden richting provincie Fryslân.
'Us Koöperaasje' wil meer mogelijkheden voor 'dorpsmolens' Algemeen 6 uur geleden
Sebastiaan Schippers en Ilse Terpstra
Oranjeconcert op Koningsdag in de Petruskerk van Wânswert Algemeen 6 uur geleden
Herdenking in de Petrustsjerke Garyp
Kerkelijke 4 mei - herdenking Algemeen 7 uur geleden
The Sidekicks
Bluesband The Sidekicks presenteert 28 april nieuwste album bij Iduna Algemeen 8 uur geleden
Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen gisteren
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen gisteren
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 gisteren
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 19 apr, 13:46
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 19 apr, 12:19
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 19 apr, 11:00
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 19 apr, 10:16
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 19 apr, 10:00
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 19 apr, 08:58
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 19 apr, 08:00