De notaris trekt de lootjes, wethouder Harjan Bruining kijkt toe.
De notaris trekt de lootjes, wethouder Harjan Bruining kijkt toe. (Foto: Ingezonden)

Laatste drie kavels Lauwerskwartier

SURHUISTERVEEN - De laatste drie van elf nieuwe kavels op bedrijventerrein Lauwerskwartier zijn vrijdag verloot. Binnenkort start een aannemer met het bouwrijp maken. Vanaf ongeveer half maart kunnen de ondernemers aan de slag met nieuwbouw.

Notaris Fransisca Spa van Sekuer Notarissen (voorheen MOOK de Notaris) trok de lootjes, onder toeziend oog van wethouder Harjan Bruining. Dit gebeurde in het gemeentehuis in Buitenpost. Er waren 29 gegadigden. "Fijn dat er zoveel ondernemers zijn die de toekomst omarmen en het lef hebben om te investeren in hun ambitie", aldus wethouder Bruining.

Door de corona-maatregelen was een fysieke bijeenkomst niet mogelijk. Via een digitale verbinding waren de 29 ondernemers toch 'live' bij de verloting. Nadat er drie bedrijven waren ingeloot, zijn er via loting ook nog per kavel twee bedrijven ingeloot voor de reservelijst.

Het Lauwerskwartier is uitgebreid met zo'n vier hectare aan de zuidwest-kant, richting de Warreboslaan. Er komt een tweede ontsluiting op de Skieding. Daardoor zal de verkeersdruk op de Groningerstraatweg bij Surhuisterveen wellicht afnemen. Op het bedrijventerrein komen elf kavels beschikbaar. Daarvan zijn nu de laatste drie verloot. Binnenkort start de aannemer met het bouwrijp maken van de grond. Die wordt daarna overgedragen aan de ondernemers.

Meer berichten