<p>Medewerkers en deelnemers bij de nieuwe sponsorauto.</p>

Medewerkers en deelnemers bij de nieuwe sponsorauto.

(Foto: Ingezonden)

Sponsorauto voor Tierelantuintje Dagbesteding in Oudega

OUDEGA - Begin oktober was het dan eindelijk zover. Tierelantuintje Dagbesteding in Oudega mocht dankzij de steun van sponsoren en donateurs een nieuwe Fiat Panda in ontvangst nemen. De komende vijf jaar kan Tierelantuintje gebruik maken van deze sponsorauto voor het vervoeren van deelnemers.

De sponsorauto kon helaas niet samen met sponsoren en donateurs feestelijk in gebruik worden genomen, vanwege de aangescherpte corona-maatregelen. Niettemin rijden de deelnemers al trots mee in deze opvallend bestickerde bolide en ze trekken veel bekijks in de omgeving. Dagelijks worden ze gehaald en gebracht voor hun dagbesteding en daarnaast hebben ze al diverse plannetjes bedacht voor uitstapjes naar het bos of de heide, om te wandelen of naar de supermarkt om boodschappen te halen.

Tierelantuintje is een kleinschalige dagbesteding en is al sinds 2010 actief in Oudega. Bij Tierelantuintje wordt gekeken naar ieders talent, naar vaardigheden die uitgebreid en/of aangeleerd kunnen worden, naar interesse en naar beleving. Deze achtergronden bepalen de keuze van de soort dagbesteding. Er kan geput worden uit een groot, creatief aanbod. Er wordt gewerkt van binnenuit: de deelnemer kan zelf kiezen wat hij/zij wil gaan doen, uiteraard binnen de bepaalde kaders. Zo wordt maximale aandacht gegeven aan de deelnemers en wordt er benadrukt waar ze goed in zijn. Deelnemers krijgen zo meer zelfvertrouwen, hun eigenwaarde groeit en ze komen in hun eigen kracht te staan. Naast creatieve activiteiten wordt er ook in de tuin gewerkt en worden er huishoudelijke klusjes gedaan. Ook wordt er samengewerkt met het plaatselijke repair-café.

Tierelantuintje wil graag de volgende sponsoren en donateurs hartelijk danken voor hun bijdrage: Bouwbedrijf Kleinhuis, Administratiekantoor Breed Inzetbaar, Looijenga Tapijt- en raamdecoratie, De Haarsalon, Plus Wolters, De Hoop Installaties, Hennie Holtrop Zorgadvies, Wellingbar Oudega, Cornelis bedrijfsauto’s B.V., De Haan en de Vries Schilders, LSC B.V. (ladder- en steigercentrum), Drachtster Glashandel B.V., Balans Massages, Mijander, De Smidterij, Slagerij Biesma en Weitenberg Assurantiën.

Meer berichten