Jelle Brinksma geeft de klant instructies en bekijkt de 
meetgegevens van de Visioffice X op de tablet.
Jelle Brinksma geeft de klant instructies en bekijkt de meetgegevens van de Visioffice X op de tablet. (Foto: Actief Media)

Brinksma Optiek in Burgum: "Visioffice X zorgt voor op maat geslepen glazen"

BURGUM - Brinksma Optiek in Burgum loopt graag voorop. Nieuwe monturen, materialen of meetapparatuur van fabrikanten bekijken Jelle Brinksma en zijn compagnons altijd met interesse. "Heeft het meerwaarde voor onze kwaliteit, dan komt het hier," zegt Jelle. Zo beschikt de Burgumer opticien over de nieuwste Visioffice X.

De Visioffice X maakt het mogelijk om gepersonaliseerde brillenglazen te leveren, dus maatwerk. "We doen eerst een gewone oogmeting", legt Jelle uit. "Daarna zoekt u een bril uit en wij stellen het montuur zorgvuldig voor u af. Daarna gaan we naar de Visioffice X."

"De klant krijgt op de gekozen bril een extra montuur vol meetinstrumentjes en gaat voor de Visioffice X staan. "Geen mens is gelijk," vertelt Jelle Brinksma. "Een pupil zit zelden precies in het midden. Je beide ogen zijn nooit identiek. Ieders oogopslag is anders. De hoek van het montuur ten opzichte van het gezicht eveneens. Ook de favoriete leeshouding verschilt van mens tot mens. De meeste mensen verkiezen een leesafstand van 45 centimeter, maar is bij uw favoriete houding de afstand tussen boek en oog 38 centimeter, dan is het wel fijn als het glas anders wordt geslepen."

De Visioffice meet deze gegevens en daardoor kan deze informatie worden toegevoegd aan de oogmeting. "De Visioffice X maakt het mogelijk om gepersonaliseerde brillenglazen, dus maatwerk te leveren", zegt Jelle. "Dat past bij ons, want wij gaan voor de hoogste kwaliteit."
Brinksma Optiek | Schoolstraat 2a Burgum

Meer berichten