<p>Het Fling Duo: Annemarie de Bie en Evertjan &rsquo;t Hart.</p>

Het Fling Duo: Annemarie de Bie en Evertjan ’t Hart.

(Foto: Ingezonden)

Concert Fling Duo in de Schierstins

FEANWALDEN – De bekende folkformatie Fling – nu het Fling Duo – treedt op zaterdag 17 oktober op in de Schierstins te Feanwâlden. Het concert met Ierse en Schotse folk begint om 19.30 uur aan de Haadstrjitte 1.

Vanwege de corona-maatregelen is er een beperkt aantal plaatsen en moet er gereserveerd worden bij de Schierstins. Bovendien dienen bezoekers zich de meest recente overheidsregels vanwege het coronavirus in acht te nemen. Voor inlichtingen en reserveringen: info@schierstins.nl en tel. 0511 472937.

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden, door de zeer eigenzinnige aanpak van het Fling Duo.

De laatste acht jaar reisde Fling met verschillende muziekprogramma’s succesvol langs de theaters van Nederland. Na jaren van theaterzalen brengt Fling nu een nieuw intiem programma, op maat gemaakt voor de kleinere podia én voor de gelegenheid als ijzersterk duo. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied van de folkzang en is daarom ook veel gevraagd als docent. Ze heeft talloze workshops verzorgd. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart, Fling-man van het eerste uur, bespeelt de magische uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO-programma Vrije Geluiden en bij Podium Witteman van de NTR. Naast Uilleann Pipes bespeelt hij ook whistles, bouzouki en gitaar.

Dit alles resulteert in een buitengewoon aanstekelijk en magisch geheel van sterke verhalen, gevat in een stormvloed van wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades. Zie ook: www.flingmusic.com.

Meer berichten