VV Hardegarijp (rood-zwarte tenues) trok aan het langste einde tegen SC Veenwouden.
VV Hardegarijp (rood-zwarte tenues) trok aan het langste einde tegen SC Veenwouden. (Foto: Meint de Vries)

Zwak SC Veenwouden geen partij voor Hardegarijp: 0-3

FEANWALDEN - In een sfeerloze ambiance leed een zeer zwak SC Veenwouden zaterdag een kansloze nederlaag tegen Hardegarijp, dat de thuisclub op alle fronten aftroefde. De thuisclub kende de nodige personele problemen. maar dat mag geen excuus zijn voor de zwakke prestatie. Hardegarijp combineerde veel beter, was veel feller in de duels en wist veel meer gevaar te stichten dan de thuisclub die zeer slordig speelde en aanvallend nauwelijks voor gevaar kon zorgen.

Hardegarijp begon sterk aan de wedstrijd, maar dat leverde in de eerste twintig minuten geen gevaar op. SCV was wel enkele keren gevaarlijk. Zo moest doelman Jouke Vleer handelend optreden bij een schot van Diederik Lodewijks en schoot Sybrand de Graaf via een verdediger naast. In de eenentwintigste minuut kregen de gasten hun eerste grote kans toen Hessel Breeuwsma alleen voor doelman Wietse Reitsma opdook, maar deze wist redding te brengen. Hierna was het Sandro van Strien die na een voorzet van Lars Broersma voorlangs schoot. Sybrand de Graaf zorgde daarna voor gevaar van de thuisclub, maar zijn vrije trap ging naast. In de vijfendertigste minuut nam Hardegarijp de leiding toen Edde Wolters een pass van Nico van der Mark wist te onderscheppen en Hessel Breeuwsma in stelling bracht die doelman Reitsma kansloos liet: 0-1. Hardegarijp verzuimde daarna verder afstand te nemen. De grootste kans kreeg Benny Dijkstra, maar Ronald Procee wist op de lijn redding te brengen. 

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, een beter Hardegarijp dat echter veel kansen nodig had om het duel te beslissen. In de achtenvijftigste minuut kreeg de thuisclub haar beste kans toen Luc van der Kooi alleen op de keeper afstormde. Lars Boersma trok net buiten de zestien aan de noodrem en hij kon dan ook met rood vertrekken. Lang kon SCV niet genieten van deze numerieke meerderheid want vijf minuten later trapte Jouri Dijk na na een akkefietje met Jelco Witteveen en ook hij kon met rood vertrekken. De moraal was hierna geknakt bij de thuisclub en Hardegarijp kon naar hartenlust aanvallen. In de vierenzeventigste minuut leidde dat tot de definitieve beslissing toen Ronald Procee balverlies leed, waarna Benny Dijkstra Jesse Bosma in stelling bracht: 0-2. In de achtenzeventigste minuut bepaalde Hessel Breeuwsma de eindstand op 0-3 door een voorzet van Jesse Bosma af te ronden. Een volkomen verdiende overwinning voor Hardegarijp die zeker niet geflatteerd is en zelfs nog hoger had kunnen uitvallen. Trainer Anton van Zwol van Veenwouden heeft de komende weken nog veel werk te verzetten om de zaak weer op de rails te krijgen.

Meer berichten