VV Hardegarijp (rood-zwarte tenues) trok aan het langste einde tegen SC Veenwouden. Foto: Meint de Vries

Zwak SC Veenwouden geen partij voor Hardegarijp: 0-3

Algemeen

FEANWALDEN - In een sfeerloze ambiance leed een zeer zwak SC Veenwouden zaterdag een kansloze nederlaag tegen Hardegarijp, dat de thuisclub op alle fronten aftroefde. De thuisclub kende de nodige personele problemen. maar dat mag geen excuus zijn voor de zwakke prestatie. Hardegarijp combineerde veel beter, was veel feller in de duels en wist veel meer gevaar te stichten dan de thuisclub die zeer slordig speelde en aanvallend nauwelijks voor gevaar kon zorgen.

Hardegarijp begon sterk aan de wedstrijd, maar dat leverde in de eerste twintig minuten geen gevaar op. SCV was wel enkele keren gevaarlijk. Zo moest doelman Jouke Vleer handelend optreden bij een schot van Diederik Lodewijks en schoot Sybrand de Graaf via een verdediger naast. In de eenentwintigste minuut kregen de gasten hun eerste grote kans toen Hessel Breeuwsma alleen voor doelman Wietse Reitsma opdook, maar deze wist redding te brengen. Hierna was het Sandro van Strien die na een voorzet van Lars Broersma voorlangs schoot. Sybrand de Graaf zorgde daarna voor gevaar van de thuisclub, maar zijn vrije trap ging naast. In de vijfendertigste minuut nam Hardegarijp de leiding toen Edde Wolters een pass van Nico van der Mark wist te onderscheppen en Hessel Breeuwsma in stelling bracht die doelman Reitsma kansloos liet: 0-1. Hardegarijp verzuimde daarna verder afstand te nemen. De grootste kans kreeg Benny Dijkstra, maar Ronald Procee wist op de lijn redding te brengen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, een beter Hardegarijp dat echter veel kansen nodig had om het duel te beslissen. In de achtenvijftigste minuut kreeg de thuisclub haar beste kans toen Luc van der Kooi alleen op de keeper afstormde. Lars Boersma trok net buiten de zestien aan de noodrem en hij kon dan ook met rood vertrekken. Lang kon SCV niet genieten van deze numerieke meerderheid want vijf minuten later trapte Jouri Dijk na na een akkefietje met Jelco Witteveen en ook hij kon met rood vertrekken. De moraal was hierna geknakt bij de thuisclub en Hardegarijp kon naar hartenlust aanvallen. In de vierenzeventigste minuut leidde dat tot de definitieve beslissing toen Ronald Procee balverlies leed, waarna Benny Dijkstra Jesse Bosma in stelling bracht: 0-2. In de achtenzeventigste minuut bepaalde Hessel Breeuwsma de eindstand op 0-3 door een voorzet van Jesse Bosma af te ronden. Een volkomen verdiende overwinning voor Hardegarijp die zeker niet geflatteerd is en zelfs nog hoger had kunnen uitvallen. Trainer Anton van Zwol van Veenwouden heeft de komende weken nog veel werk te verzetten om de zaak weer op de rails te krijgen.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 10 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 12 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 12 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 13 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 13 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 15 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 16 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 17 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07