Sing-Long Hu en Chou Yun Bai voor het enorme
buffet in het Golden Wok Paleis.
Sing-Long Hu en Chou Yun Bai voor het enorme buffet in het Golden Wok Paleis. (Foto: Actief Media)

Golden Wokpaleis in Opeinde viert 15-jarig jubileum

OPEINDE - Vijftien jaar geleden opende de familie Hu Golden Wok Paleis in Opeinde als één van de eerste wokrestaurants in Friesland. Iedereen herinnert zich nog de kokers die je om moest draaien wanneer je drinken wilde bestellen. Nu mag je zelf je drinken pakken, alsof je thuis bent. Het restaurant is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de regio. Sing-Long Hu en Chou Yun Bai zijn iedereen die meegeholpen heeft aan het succes dankbaar: "Wij zijn trots op wat onze vader allemaal heeft opgebouwd. Daarnaast willen wij alle gasten en collega's die hier werken of hebben gewerkt, hartelijk danken. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest."

Het ondernemersechtpaar ontvangt, vooral in de zomer, gasten uit heel Nederland. Chou Yun: "Er komen hier dan veel toeristen. Soms sta ik er versteld van hoeveel mensen ons restaurant kennen. Laatst was ik in Amsterdam. Daar sprak ik iemand die ons restaurant ook kende. Dat is natuurlijk mooi om te horen."

Volgens Sing-Long kun je alleen een goede naam opbouwen wanneer je een constante kwaliteit levert. "Wij kopen alleen de beste ingrediënten en bereiden de gerechten iedere dag vers." Om te garanderen dat producten gedurende de avond vers blijven, is er een aantal jaren geleden geïnvesteerd in geavanceerde koelbuffetten. "Met behulp van een speciaal filter wordt er constant verse koude lucht van boven naar beneden geblazen", legt Chou Yun uit. "Hierdoor blijven de producten altijd precies vier graden."

De familie Hu heeft de afgelopen jaren zeven wokrestaurants geopend in heel Noord-Nederland. Zo valt ook Wokpaleis Fryslân in Ryptsjerk onder het imperium. Ieder restaurant is echter anders, aangepast aan de wensen van de lokale consument. Sing-Long en Chou Yun gaan dan ook graag met gasten in gesprek. Om hun reacties te horen op bijvoorbeeld nieuwe gerechten, maar ook omdat het gewoon gezellig is. "De gasten zijn zo leuk en zo open", zegt Chou Yun. "Voor mij voelt het niet als werken om hier dagelijks te zijn."

In 2016 werd Golden Wokpaleis grondig verbouwd. Op de plaats van de bar kwam het grote buffet, waar je sindsdien omheen kunt lopen. De gehele keuken werd open. "Zo kunnen de gasten de koks aan het werk zien. Daarnaast is het voor de collega's - wij hebben het nooit over personeel, iedereen is hier een collega - ook veel leuker dat je elkaar kunt zien." Waar gasten normaal gesproken live kunnen zien hoe hun gerecht wordt bereid, krijgen gasten nu in coronatijd hun gerecht aan tafel geserveerd. Chou Yun pakt genummerde knijpers van een tafel. "Gasten plaatsen de knijper aan het bord, zodat wij weten naar welke tafel het gerecht moet." Het is één van de vele coronamaatregelen die de ondernemers getroffen hebben, zodat gasten veilig kunnen eten. Op de vraag wat de plannen voor de toekomst zijn, antwoorden Sing-Long en Chou Yun bescheiden. "Eerst maar eens zien wanneer alles weer normaal is. Wij hopen dat er nog veel prachtige jaren komen. Op naar de volgende vijftien jaar."

"Lekker thuis genieten van ons eten? Dat kan. U kunt bij ons afhalen of gebruik maken van onze cateringservice."

Kommisjewei 123, 9218 PE Opeinde | www.goldenwokpaleisopeinde.nl | 0512-370909

Meer berichten