Francis Terpstra en Klaas van Lingen zijn blij met de grote winkel die ze sinds de bouwvak bij hun bedrijf hebben.
Francis Terpstra en Klaas van Lingen zijn blij met de grote winkel die ze sinds de bouwvak bij hun bedrijf hebben.

De Houtboer Drachten vergroot opslag en opent bouwshop

Algemeen

DRACHTEN - Op 1 oktober 2006 begonnen Klaas en Francis van Lingen hun eigen bedrijf, houthandel De Houtboer aan de Giek in Drachten. "Een gok. Het was nog crisistijd ook, maar Klaas wilde het graag", vertelt Francis. Veertien jaar later vieren ze op 1 oktober de opening van een enorme bedrijfsuitbreiding. Vooral de winkel met een groot assortiment ijzerwaren springt in het oog. "En de houtopslag werd vergroot tot 5000 vierkante meter," zegt Klaas. De bedrijfspanden van nummer 27 tot en met 21 behoren nu allemaal bij De Houtboer.

Auto's en busjes, vaak met aanwagens, rijden af en aan over de Giek. Bij de Houtboer is voldoende ruimte om te parkeren. In de loodsen en in de winkel is het een gaan en komen van klanten: aannemers, zzp-ers en particulieren. "Het is hier altijd druk."

De Houtboer heeft een overzichtelijke webshop. Opvallend is het uitgebreide assortiment en de hoeveelheid producten die op voorraad zijn: hout, balken tot een lengte van 7,5 meter en wel vijftig verschillende soorten plaatmateriaal. "Bestellingen komen uit het hele land", zegt Klaas. Met een eigen transportdienst worden de orders dagelijks tot heinde en ver bezorgd.

Veel klanten zeggen De Houtboer te vinden vanwege de gunstige prijs. "Terwijl wij daar niet op sturen", zegt Francis. Belangrijker is een eerlijke prijs. Klaas: "Ik kijk gewoon naar de inkoopprijs en bereken de kosten."

Een personeelsadvertentie van De Houtboer ben je nog niet tegengekomen. "Als wij horen van iemand die hier graag wil werken, kijken we of er een vacature is en of de persoon binnen het team past. Dat de collega's onderling plezier hebben, vinden wij belangrijk."

Klaas en Francis zien dat een goede werksfeer een positief effect op klanten heeft. "Klanten voelen het als collega´s onderling lol hebben."

Er zijn inmiddels tien personeelsleden. Een aantal zoekt webshopbestellingen bij elkaar, anderen staan in de winkel of en halen bestellingen van klanten uit het magazijn.
In de nieuwe bouwshop vindt de klant een breed en diep assortiment schroeven, hang- en sluitwerk, verven en kitten, epdm en professionele handgereedschappen. "Onder andere de merken Woodies, Dynabyte, AXA, Henderson, Knipex en Stanley zijn verkrijgbaar in de nieuwe bouwshop." Dagelijks is de bouwshop geopend van 7.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Uiteraard was er een officiële opening gepland voor de nieuwe winkel, maar door corona kan dat niet doorgaan. Wel zijn er allerlei leuke acties. "Iedereen is van harte welkom."

De Houtboer | De Giek 21-27, Drachten | 0512-543400 | Open van ma tot en ma vr van 7.30-17.30 en za van 8.30-12.00 uur | https://dehoutboer.com/

De jongens die bij De Houtboer werken hebben plezier in hun werk. Op de foto links Berno Schotanus, rechts Alle Moerman.
Feestelijke lintjesregen in Tytsjerksteradiel
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 1 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 1 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 1 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 3 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 3 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 5 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 6 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 21 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 22 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 23 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 23 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen gisteren
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen gisteren