Het pand van keukenhuis Roden. De bovenverdieping wordt binnenkort bij de showroom getrokken.
Het pand van keukenhuis Roden. De bovenverdieping wordt binnenkort bij de showroom getrokken. Foto: Actief Media

Oprechte aandacht bij Keukenhuis Roden

Algemeen

RODEN - "Het is een mooie zaterdagochtend. De weinige wolken aan de hemel hebben plaatsgemaakt voor de zon, die al lekker de woonkamer in schijnt. Je hebt een goed humeur, je partner is vrolijk en zelfs de kinderen hebben schik. Het is een bijzondere dag, want na een periode van sparen ga je eindelijk een nieuwe keuken uitzoeken. Op dat moment zit je even op een roze wolk", zegt Kees van der Ploeg van Keukenhuis Roden. "Wij houden je graag op die roze wolk, want een keuken kopen - voor wat voor budget dan ook - moet een feest zijn."

Kees van der Ploeg werkt al jaren in de keukenbranche. Keukenverkoper is voor hem de mooiste baan ter wereld. "Ik zeg vaak dat ik geen werk heb, maar een hobby. "Na gewerkt te hebben voor diverse werkgevers kreeg hij twee jaar geleden de gelegenheid een keukenzaak in Roden over te nemen. "De eigenaar wilde stoppen. Ik besloot de stap te wagen en op 12 april 2019 opende ik Keukenhuis Roden. Een gouden zet, want de bedrijven waar ik gewerkt had waren groot en ik miste de persoonlijke benadering van een kleine keukenzaak."

Met Keukenhuis Roden wilde Van der Ploeg terug naar de basis: een kleinschalige keukenzaak waar de klant echt centraal staat. "Ik wilde weer tijd hebben voor de klant. Bij Keukenhuis Roden draait alles om oprechte aandacht." In het assortiment zitten keukens van Keller en Nobilia en apparatuur van Siemens, Atag, Inventum en Novy. "Het zijn topmerken met een superieure prijs-kwaliteitverhouding", zegt Van der Ploeg. "Ik verkoop alleen merken waar ik voor de volle honderd procent achter sta."

Oprechte aandacht
De slogan van Keukenhuis Roden is 'Eindelijk goed geholpen'. Van der Ploeg hecht veel waarde aan oprechte aandacht. "Iedereen is uniek. Klanten mogen dan ook nooit als een nummer behandeld worden. Iemand is van plan zijn/haar geld bij jou te besteden. Geld waar de meesten hard voor hebben moeten werken. Daar moet je veel respect voor hebben."

Geoptimaliseerde logistiek
Op basis van alle maten en wensen wordt in een ontwerp- en offerteprogramma een ontwerp gemaakt. De klant kan op een groot scherm meekijken. Volgens Van der Ploeg is het één van de nieuwste softwarepakketten op keukengebied. "Het programma heeft als voordeel dat alle gegevens precies corresponderen met de codes van de fabrikant. Ook de plaatsen van de leidingen worden ingetekend, zodat alle producten foutloos besteld kunnen worden. Het klinkt misschien logisch, maar in de keukenbranche is men ieder jaar veel geld kwijt aan schades en fouten. Dit vinden wij zonde en niet nodig."

Na het bestellen van een keuken kan direct een afspraak ingepland worden. "U krijgt dus niet te horen: 'Over ongeveer zes weken wordt de keuken geleverd, dan maken wij wel een afspraak.' Wij plannen meteen een datum met tijdstip, omdat wij in het systeem direct kunnen zien wanneer de keuken geleverd wordt." Om te zorgen dat de montage zo soepel mogelijk verloopt, krijgen klanten duidelijke uitleg over welke voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden voor de keuken geplaatst kan worden. Keukenhuis Roden neemt ook graag alle werkzaamheden uit handen, zodat u zich niet druk hoeft te maken over bijvoorbeeld de plaatsing van leidingen.

Van der Ploeg koos er in het begin zelfs voor om de keukens zelf af te leveren bij de klant, om er zo zeker van te zijn dat keukens zonder beschadigingen worden geleverd. Maar alles zelf doen bleek op zeker moment niet meer haalbaar. "Je kunt maar op één plaats tegelijk zijn. Als je zegt dat je een perfecte service biedt, ook na de verkoop, dan moet je dit kunnen waarmaken. Daarom heb ik besloten toch iemand voor de bezorging aan te nemen." In Henk Noordmans vond Van der Ploeg een persoon die zo mogelijk nog nauwkeuriger werkt dan hijzelf.

Nederlandse leveranciers
De drang naar perfectie komt terug in de collectie. Van der Ploeg heeft ervoor gekozen het assortiment overzichtelijk te houden en alleen keukens met de beste prijs-kwaliteitverhouding te leveren. Bij Keukenhuis Roden vind je daarom keukens van de merken Keller en Nobilia. "Keller is een bekend Nederlands merk. De keukens van dit merk zijn van een hoge kwaliteit en vrijwel alle materialen en kleuren zijn leverbaar. Keller hecht veel waarde aan duurzaamheid. Zo is het ook één van de eerste merken die volledig circulair keukens produceert. Oude keukens worden gedemonteerd, waarna de materialen worden gescheiden. De oude onderdelen worden daarna gerecycled. Nobilia is een Duits merk. Het levert keukens van hoge kwaliteit, voor een voordelige prijs. Je hebt alleen iets minder keus in kleuren en materialen."

De keukenapparatuur bij Keukenhuis Roden komt van de merken Siemens, Atag en Inventum. "Siemens is een topmerk. Atag en Inventum zijn de betere merken in het middensegment. Inventum is een oer-Hollands bedrijf, net als Keller. Ook Atag komt ook van oorsprong uit Nederland, dat spreekt mij aan", zegt Van der Ploeg. Alle heetwaterkranen die Keukenhuis Roden verkoopt, komen van het Nederlandse Quooker. Recent is aan het assortiment het afzuigkappenmerk Novy toegevoegd, ook een echt Nederlands bedrijf.

Als het mogelijk is kiest Van der Ploeg voor samenwerking met leveranciers uit de regio. Zo komen de werkbladen van natuursteen uit Tolbert, de kunststof werkbladen uit Zevenhuizen. "Het draait om elkaar iets gunnen. Daarnaast leveren deze bedrijven producten van topkwaliteit."

Veel waardering van de klant
De oprechte aandacht, het topassortiment en de zorgvuldigheid worden gewaardeerd. De eerste klanten zijn heel tevreden met hun nieuwe keuken, waardoor de naam 'Keukenhuis Roden' nu als als een lopend vuurtje rondgaat. Van der Ploeg is uitermate tevreden met de resultaten sinds de opening. "Als je begint hoop je natuurlijk dat je het goed gaat doen, maar dat het zo snel zou gaan had ik niet verwacht. Wij beseffen ook dat wij niet naast onze schoenen moeten gaan lopen, maar dat wij altijd ons best moeten blijven doen."

Uitbreiding
Onlangs is Van der Ploeg begonnen met de verbouwing van de etage boven de keukenshowroom. Het plan was door de coronacrisis 'on hold' gezet, maar kan nu doorgaan. "De bovenverdieping van het pand trekken wij bij de winkel, waardoor deze bijna twee keer zo groot wordt. Hier verkopen wij instapmodellen keukens in dezelfde kwaliteit als de keukens uit het hogere segment. Ook gaan wij hier producttrainingen geven."

Keukenhuis Roden | Kanaalstraat 35 | 9301 LP Roden (Noordenveld)| www.keukenhuisroden.nl | info@keukenhuisroden.nl

Kees van der Ploeg stelt graag samen u uw droomkeuken samen.
Een van de paradepaardjes: Een strakke
greeploze keuken met Siemens apparatuur.
Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 9 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 10 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 10 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 11 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 11 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 13 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 15 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 16 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07