Apothekers Judith Weiland en Sabina Dam demonstreren de ServiLocker.
Apothekers Judith Weiland en Sabina Dam demonstreren de ServiLocker. (Foto: Actief Media)

Medicijnen halen zonder wachttijd bij Apotheek Burgum

BURGUM - Bij Apotheek Burgum is onlangs een uitgifteautomaat voor medicijnen, de ServiLocker in gebruik genomen. Deze automaat maakt het mogelijk herhaalmedicatie op te halen zonder te hoeven wachten. Als de medicijnen klaar staan, krijgt de klant een email. De medicatie blijft 72 uur beschikbaar in de automaat.

Apotheker Sabina Dam legt uit: "De ServiLocker is een uitkomst voor herhaalrecepten. Vooralsnog zijn de medicijnen binnen onze openingstijden op te halen en plaatsen wij alleen herhaalmedicatie in de automaat. Gekoelde producten en grote verpakkingen kunnen niet in de ServiLocker worden geplaatst.

Als u gebruikt wilt maken van deze service kunt u dit aangeven aan de apotheek. Hiervoor heeft u wel een emailadres nodig. Via email krijgt u een seintje dat uw medicijnen klaarstaan. Vervolgens kunt u met uw unieke code in de email uw medicijnen ophalen. Natuurlijk kunt u ook altijd bij de balie terecht als u vragen heeft of als u de ServiLocker liever niet gebruikt."

Nieuwe apotheek

In juni zal worden gestart met de bouw van een nieuwe apotheek. Deze komt op de Oppedijk van Veenweg 38 a, bij het Peldershûs. "In het huidige pand kampen wij met ruimtegebrek. Het nieuwe pand zal naar verwachting begin volgend jaar in gebruik kunnen worden genomen," aldus Sabina Dam.

In het nieuwe pand komt een dubbele ServiLocker: deze is aan de binnen- en buitenkant bereikbaar. Klanten zijn dan niet meer afhankelijk van de openingstijden van de apotheek, maar kunnen op elk gewenst moment hun herhaalmedicatie ophalen.

Coronacrisis

Ook bij Apotheek Burgum gelden uiteraard de richtlijnen van het RIVM tijdens de coronacrisis. Dit houdt in dat klanten buiten wachten tot ze worden binnengelaten door een medewerker. "In de apotheek kunt u uw handen desinfecteren. Houd ook in de apotheek voldoende afstand van elkaar en voorkom contact met de balie. Betalen doet u bij voorkeur met de pinpas."

Bezorgen

"Bij verkoudheidsklachten, hoesten of koorts raden wij u aan thuis te blijven. Heeft u toch medicijnen nodig? Dan brengen wij deze graag bij u thuis!"

www.apotheekburgum.nl | 0511-462500

Meer berichten