SC Veenwouden houdt elkaar vast in coronatijd

Algemeen

FEANWALDEN - Het zijn indrukwekkende tijden die we meemaken door de coronapandemie. "Onze hobby die we zo graag uitoefenen kan en mag niet op dit moment. De bal ligt letterlijk stil". Toch probeert SC Veenwouden er het beste van te maken. Er worden allerlei digitale uitdagingen en evenementen georganiseerd om elkaar toch te kunnen ontmoeten. Daarvoor ben je tenslotte een ‘voetbalfamilie’.

Challenge

In de eerste weken van de coronacrisis is gedurende 14 dagen er een dagelijkse challenge georganiseerd voor de jeugd van SC Veenwouden. Iedere dag nieuwe opdrachten met behendigheidsuitdagingen, die gefilmd en ingezonden konden worden. Voor de winnaars per leeftijdscategorie is thuis een mooie voetbal bezorgd. Ook voor de senioren is een challenge georganiseerd. Het vierde van SC Veenwouden maakte er een prachtige digitale teamactiviteit van.

Draaiend rad en bingo

Op 28 maart organiseerde de supportersclub De Freonen fan SCV een digitaal draaiend rad met mooie prijzen. Iedereen die betrokken is bij SC Veenwouden kon vooraf lootjes kopen. Via een livestream op facebook werd het draaiend rad in de huiskamers gebracht en nadien werden de prijzen bij de winnaars thuis bezorgd. Zaterdagavond 25 april werd zelfs live bingo gestreamd op facebook. Alle 100 bingosetjes werden verkocht door de Freonen. In een avondvullend programma werden er vier ‘koninklijke’ bingorondes gespeeld. De prijzen werden voor een belangrijk deel door de winkeliers uit Feanwalden beschikbaar gesteld. Een prachtig gebaar van hen. Andries Bosma wist er met de hoofdprijs van door te gaan. 

Pubquiz

De selectie van het eerste van SC Veenwouden organiseerde afgelopen donderdag een digitale pubquiz voor de spelers en de staf. In een vijftal rondes werd de parate kennis van iedereen getest op gebied van voetbal, muziek en algemene kennis. Een prachtige manier om toch als groep samen te komen, in competitie te zijn en tegelijkertijd plezier met elkaar te maken.

Warm hart onder de riem

Het zijn moeilijke tijden voor liefhebbers van het voetbal en het verenigingsleven dat ons zo dierbaar is. Maar ook onze sponsoren worden geraakt door de coronacrisis. Spelers en staf van alle seniorenelftallen van SC Veenwouden beseffen dat maar al te goed. Daarom hebben zij alle sponsoren een bloemetje bezorgd. Daarmee willen de leden van SC Veenwouden hun betrokkenheid tonen en de sponsoren bedanken voor hun betrokkenheid bij SC Veenwouden. "Wij hopen dat die wederzijdse betrokkenheid ons nog lang mag binden."

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 12 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 13 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 14 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 14 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 15 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 16 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 18 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 19 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07