Benjamin Zondervan (Kollum) stuit op Robin van den Akker. Verder v.l.n.r. Dinant Mud, Ralph Wietses, Roman Doelkamid van Kollum en Lars Boersma.
Benjamin Zondervan (Kollum) stuit op Robin van den Akker. Verder v.l.n.r. Dinant Mud, Ralph Wietses, Roman Doelkamid van Kollum en Lars Boersma. Foto: Bert Wijma

Opgeleefd VV Hardegarijp laat Kollum kansloos: 4-1

Algemeen

HURDEGARYP - Tot nu toe waren de competitieresultaten van VV Hardegarijp teleurstellend, maar zaterdag liet de laag geklasseerde ploeg van trainer Oane Westra zien dat er stappen vooruit kunnen worden gezet. Het zwalkende VV Kollum werd geslachtofferd met 4-1. Grote uitblinker was aanvoerder Ralph Wietses, die met twee doelpunten en een assist voor een groot deel verantwoordelijkheid was voor de overwinning van Hardegarijp.

Door Jelle Jeensma

VV Kollum zette voor de winterstop een reeks prima resultaten neer, maar de ploeg verkeert nu in een mindere fase en pakt moeizaam punten. Verdedigend liet Kollum flink wat steken vallen. Binnen tien minuten stond Hardegarijp al op een 2-0 voorsprong. Het eerste doelpunt was van Ralph Wietses, die de bal schitterend inschoot en daarna werd Rick de Groot met een splijtende dieptepass bereikt. Hij was de verdedigers van Kollum te snel af en scoorde het tweede doelpunt.

Kollum stelde er niet veel tegenover, maar kwam toch op 2-1 door Benjamin Zondervan, één van de beteren bij Kollum. "In oktober vorig jaar liep ik een kruisbandblessure op en deze wedstrijd stond ik voor het eerst weer in de basis. We begonnen goed, maar Hardegarijp ging effectiever om met de kansen. Bij hun lange ballen gaven we geen rugdekking", zegt Zondervan.

Hurdegarijp kwam nog voor rust op 3-1 en weer was Ralph Wietses de afmaker. Daar was weinig op af te dingen. Hardegarijp voetbalde beter en met meer inzet tegen Kollum dat een gelaten indruk maakte en veel zag mislukken. Kollum probeerde in de tweede helft terug te komen in de wedstrijd, maar de vorm van de dag ontbrak. Gerard van Zonneveld dacht een penalty te versieren voor Kollum, maar de scheidsrechter beloonde zijn theaterstukje met een gele kaart. Even later schoot Van Zonneveld over na een voorziet van Benjamin Zondervan. Hardegarijp had ook in de tweede helft het betere van het spel. Ralph Wietses nam weer het voortouw met zijn acties. Hij hield de verdedigers van Kollum constant bezig. Daar kwam ook het vierde doelpunt uit. Wietses haalde de achterlijn en trok de bal voor, waar Jesse Bosma klaar stond om 4-1 te laten aantekenen. Hardegarijp trok deze riante voorsprong gemakkelijk over de streep.

De verdediging van Hardegarijp kwam niet in de problemen. Tjeerd Rijpma, binnenkort ziet hij Abraham, liet zien nog niet versleten te zijn. De routinier hield verdedigend de deur op slot en heeft nog steeds een imposante trap in huis.

Collectief maakte Hardegarijp een goede indruk en daarom moet de ploeg zich uit de degradatiezone kunnen werken. Concurrent VVI uit Idskenhuizen heeft evenveel punten, maar heeft nog twee wedstrijden tegoed. "We presteren wisselvallig, maar we hebben jeugdspelers ingepast en dat vraagt tijd", zegt smaakmaker Ralph Wietses. "We hebben een hechte spelersgroep en ons niveau gaat omhoog. We hoeven niet te degraderen en willen de stijgende lijn doorzetten." Wietses is ook te zien in het filmpje dat via de ActiefPlus-app en op www.actiefonline.nl is te bekijken.

Voorzitter Bauke Schat van Kollum is ondanks de wat tegenvallende resultaten van de laatste tijd een tevreden bestuurslid. "Als debutant doen we het goed in de tweede klasse met een plaats in de middenmoot. Omdat we een kunstgrasveld krijgen, worden onze trainingsfaciliteiten beter."

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 7 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 9 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 9 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 10 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 10 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 12 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 13 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 14 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07