Marcel Brauns van Takkenkamp Isolatie is net uit de kruipruimte gekomen. Wim de Graaf over de isolatie:
Marcel Brauns van Takkenkamp Isolatie is net uit de kruipruimte gekomen. Wim de Graaf over de isolatie: "Geen koude voeten meer. Geweldig!" Foto: Actief Media

Echtpaar in Dokkum streed 21 jaar tegen vocht

Algemeen

DOKKUM - Het echtpaar Wim en Ingrid de Graaf kampte sinds 1999 in hun huurwoning aan de Reigerstraat 11 in Dokkum met vocht- en schimmelproblemen. "Nu is er nieuwe isolatie onder de vloer gekomen en hopen we dat dit probleem snel verholpen is."

 

Toch lopen er nog twee procedures tegen Woningstichting Thús Wonen, aanhangig gemaakt door het echtpaar bij de provinciale huurcommissie. "De ene gaat over de bejegening, zoals niet reageren op e-mails. De andere gaat over de hoogte van de huur en het puntenaantal. Het puntenaantal wisselde soms sterk in hoogte", vertelt Wim de Graaf. "Bovendien vrees ik dat mijn man last houdt van gordelroos", voegt Ingrid de Graaf toe. Die kwaal - in zijn gezicht - was volgens hen het gevolg van schimmel in huis, door het niet wegkrijgen van vocht.

De woningstichting hield lang vast aan het standpunt dat het echtpaar de woning onvoldoende ventileerde. Maar onafhankelijke deskundigen oordeelden anders. Onder de vloer isolerende en vochtbestrijdende korrels leken de oplossing. "Maar toen is de hele kruipruimte volgespoten met die korrels. Het gevolg was: geen ventilatie meer onder de vloer. Zodoende bleven de vochtproblemen in huis ook", legt het echtpaar uit. Wél een goed alternatief leek het isoleren van de onderkant van de betonnen vloer met 'groen' purschuim. Het bedrijf Takkenkamp Isolatie uit Veendam heeft er ervaring mee. Maar eerst moesten alle korrels weer onder de vloer vandaan gezogen worden. Daarna bleek de kruipruimte te 'plat' te zijn om er een volwassen man in te laten werken. Dus moest er eerst grond onder de vloer weggezogen worden. De slangen en buizen die hiervoor werden gebruikt, raakten echter verstopt: de (zee-)klei was te kleverig. Met dikkere slangen en buizen lukte dit alsnog. Waarna vorige week donderdag het purschuim onder de vloer kon worden aangebracht.

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15