Bedrijfsleider Johan Postma heet u van harte welkom bij Jumbo Burgum.
Bedrijfsleider Johan Postma heet u van harte welkom bij Jumbo Burgum. Foto's: Actief Media

Jumbo Burgum bestaat vijf jaar!

Algemeen

Van nieuwkomer naar marktleider in Tytsjerksteradiel

BURGUM - Op 26 november is het vijf jaar geleden dat de Jumbo in Burgum haar deuren opende. De supermarkt in Tytsjerksteradiel is uitgegroeid van nieuwkomer tot de marktleider. Volgens bedrijfsleider Johan Postma is de rek er nog lang niet uit. "Wij groeien nog steeds hard. Dat gaat echter niet vanzelf. Wij zijn constant bezig ons assortiment en dienstverlening te verbeteren."

Voor veel mensen is een Burgum zonder Jumbo niet meer voor te stellen. Het lijkt net alsof het grote pand van de Jumbo, waar ook de Action in zit, er altijd al heeft gestaan. De Jumbo-ondernemers Jouke de Jong en Bert Nicolai hebben er destijds voor gekozen een ruim pand met veel allure neer te zetten. Dat is een goede keuze gebleken. Hierdoor kun je ook op drukke dagen plezierig winkelen, en heb je niet snel het gevoel dat er teveel mensen zijn.

Behoorlijk wat consumenten weten de supermarkt inmiddels te vinden. Het is nu voor veel Burgumers en mensen uit de regio het vaste adres voor de boodschappen. Er komen nog steeds nieuwe klanten bij. "Natuurlijk heb je in de beginfase groei, want mensen moeten je winkel ontdekken. Echter, ook in de afgelopen drie jaar is onze omzet verdubbeld, en de groei zet door", aldus Postma.

De 7 zekerheden van Jumbo
Voor het geheim van succes verwijst Postma naar 'de 7 zekerheden' van de Jumbo, waar hij aan toevoegt: "Natuurlijk speelt ook mee dat Jumbo Burgum gewoon een prachtige overzichtelijke supermarkt is."

De eerste Jumbo zekerheid is 'Euro's goedkoper', een laagste prijsgarantie. Is een product bij een andere supermarkt goedkoper, dan krijg je het gratis. Normaal gesproken geldt deze garantie alleen voor winkels in dezelfde vestigingsplaats, maar voor Jumbo Burgum is het gebied uitgebreider. Postma zegt trots: "Wij kunnen daarom zeggen dat wij de goedkoopste van Tytsjerksteradiel zijn".

De tweede zekerheid vindt Postma minstens zo belangrijk: 'Service met een glimlach'. "Klanten moeten zich welkom voelen. Wij houden van een grapje op zijn tijd en de sfeer moet gewoon goed zijn." Om dit bereiken is er veel geïnvesteerd in het personeel. Jumbo Burgum heeft ongeveer honderd medewerkers. Volgens Postma "een prachtig en gezellig team." Al moest natuurlijk ook dit team groeien. "Wij hebben ervoor gekozen om meer ervaren mensen aan te nemen. Leeftijd speelt geen rol, wij gaan voor kwaliteit."

'Voor al uw boodschappen' luidt de derde zekerheid. Het assortiment van Jumbo Burgum is enorm. "Ik denk het grootste van Tytsjerksteradiel", zegt Postma. "Er komen nog steeds nieuwe producten bij. Zo groeit bijvoorbeeld het aantal streekproducten snel. Wij hebben iedere week weer nieuwe ideeën." Lege schappen komen niet snel voor, want Postma koopt graag groot in. Dit kan ook omdat boven de winkel een magazijn zit ter grootte van bijna nog een supermarkt. "Voor de feestdagen koop ik bijvoorbeeld dertig rolcontainers met Heineken en Amstel extra, dat kan ik gemakkelijk kwijt." Jumbo Burgum doet ook vaak mee aan leveranciersacties. "Dan krijgen wij bijvoorbeeld bij de producten een fiets of barbecue die wij weer kunnen verloten."

Vers is ook écht vers

De vierde zekerheid is: 'Vers is ook écht vers'. Jumbo hanteert een houdbaarheidsgarantie. Met uitzondering van dagverse producten zoals brood garandeert men dat producten altijd tot en met morgen houdbaar moeten zijn. "Het versassortiment wordt eveneens constant uitgebreid", vertelt Postma. "Zo hebben wij al een tijdje vers belegde broodjes en sinds kort verkopen wij ook vers bereidde pizza's."

Zelfscanner en Pick Up Point

'Vlot winkelen', is de vijfde zekerheid. Zo krijgt iedere vierde wachtende in een rij zijn of haar boodschappen gratis mee als er nog een onbemande kassa beschikbaar is. "Als alle kassa's al bezet zijn, dan houdt het voor ons natuurlijk op. Is er nog een kassa beschikbaar, dan trekken wij het boetekleed aan, verduidelijkt Postma." Uiteraard kun je bij Jumbo Burgum ook boodschappen doen met de zelfscanner. Daarnaast is het een 'Pick Up Point', oftewel je kunt je boodschappen bestellen via de website of app en vlot aan de zijkant van het pand afhalen. Sinds dit jaar kun je boodschappen ook thuis laten bezorgen.

Postma en zijn teamleden zijn pas tevreden als de klant dat ook is: "Wij zijn behoorlijk perfectionistisch, daarom durven wij te zeggen: 'Niet goed, geld terug'." Het is de zesde Jumbo zekerheid en het geldt voor alle producten. Ben je niet tevreden, dan krijg je een vervangend product of je geld terug.

Tot slot is de zevende zekerheid: 'Uw wensen staan centraal'. De medewerkers van de Jumbo staan altijd open voor feedback van klanten. Postma gaat graag met klanten in gesprek. "Het is natuurlijk gezellig, maar hierdoor kunnen wij ook onze dienstverlening continue verbeteren. Wij staan altijd open voor suggesties. Zoek je een product dat wij niet in het assortiment hebben? We bestellen het graag."

Maatschappelijk betrokken

Jumbo Burgum is meer dan een plaats om boodschappen te doen. Postma wijst op de belangrijke maatschappelijke functie die de supermarkt heeft. "Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en iets te doen voor het dorp."

Sponsoring is volgens hem meer dan alleen geld storten. "Het gaat om een goede wisselwerking. Het is geven en nemen. Zo worden wij ook graag op de hoogte gehouden via sponsoravonden, en als wij een keer jeugd nodig hebben voor bijvoorbeeld een actie, dan worden wij geholpen door de clubs." Jumbo Burgum is onder andere hoofdsponsor van de jeugd van FC Burgum en Ljeppersklup Burgum.

Acties bij vijfjarig jubileum

Om het vijfjarig bestaan te vieren, zijn er de komende week een aantal bijzondere acties. "Het zijn echt hele scherpe aanbiedingen. Bijvoorbeeld een suikerbrood van € 2,89 voor € 0,89 en het tweede krat Heineken voor de helft van de prijs. Daarnaast maken klanten kans op een elektrische kinderauto: een witte Audi TT. Bezoek de winkel voor meer informatie!"

Jumbo Burgum | Markt 38, Burgum | 0511 480 160 | www.jumbo.com/content/jumbo-burgum-markt

De hele dag vers brood dankzij chef brood Sjoeke Andringa.
Service met een grote glimlach bij hoofdkassière Ellie de Haan.
Vragen over de bereiding van vlees? Slager Andre Vellinga legt graag alles uit.
Chef AGF Ruud Boersma zorgt voor de dagelijkse vitames bij Jumbo Burgum.
Chef vleeswaren/kaas Anita Rinsma adviseert over versspecialiteiten.
Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 12 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 14 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 14 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 15 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 15 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 17 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 18 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 19 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07