De koning, koningin en hun dochter brengen op 22 december 2019 een spannend verhaal op het podium van De Lawei.
De koning, koningin en hun dochter brengen op 22 december 2019 een spannend verhaal op het podium van De Lawei. Foto: Albert Allema

'De Koning van zijn troon' wil jou en mij met elkaar verbinden

Algemeen

DRACHTEN - Naar verwachting is de grote zaal van De Lawei op zondag 22 december driemaal uitverkocht. Om 14.00 uur, 16.15 uur en om 19.30 uur staat er op deze dag een bijzondere productie op de planken: 'De Koning van zijn troon'. De voorstelling is geïnspireerd op een verhaal van Paul Biegel. Het vestigt de aandacht op de vraag waarom we Kerst vieren en heeft het doel mensen met elkaar te verbinden.

"Deze voorstelling is voor jong en oud en zal gelovigen en niet-gelovigen aanspreken. De verbindende factor is belangrijk. Oog hebben voor elkaar, daarom draait het bij de theatervoorstelling 'De Koning van zijn troon'," vertelt Roeland Harten, hoofd Communicatie bij de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten.
Met een groep enthousiaste spelers - ondersteund door de Bethelkerk, schouwburg De Lawei en het Iepen Mienskip Funs van de provincie - is de voorstelling voor iedereen toegankelijk.

"Voor slechts vijf euro neem je ditmaal plaats in de prachtige theaterzaal van De Lawei. Door de lage entreeprijs is het mogelijk om met het hele gezin naar het theater te gaan, of bijvoorbeeld je buurman eens mee te nemen," vertelt Roeland Harten over de achterliggende gedachte.

"Nodig je vriendengroep uit of kom naar de voorstelling met alle alleenstaanden uit het dorp", zegt hij enthousiast. "Want dat is de bedoeling van deze voorstelling: jong en oud worden uitgedaagd deze Kerst niet alleen oog te hebben voor hun rijkdom (behaaglijk bij de kachel, uitgebreid luxe eten en cadeautjes bij de kerstboom).

"Stap over de drempel en kijk ook eens hoe het bij anderen gaat. Zie je mensen die minder bedeeld zijn? Nodig ze uit, neem ze mee. Zie je manieren om familie, vrienden, buren of dorpsgenoten met elkaar te verbinden? Doe het. Vijf euro is een entreeprijs waarmee het voor iedereen mogelijk moet zijn naar deze mooie voorstelling te gaan. De Koning van zijn troon is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar en een prachtige start van de kerstdagen.

"Kaarten kunnen besteld worden via www.delawei.nl of bij de kassa van de schouwburg.

Win jij gratis entreekaarten?

De Lezers van Actief kunnen een aantal vrijkaarten winnen. Maak een slagzin die toont wat het woord 'Verbinding' voor jou betekent en geef aan hoeveel kaarten je graag gratis wilt ontvangen. Geef ook aan voor wie je kaarten bestemd zijn, bijvoorbeeld je gezin, je schoonfamilie, je klasgenoten of bijvoorbeeld de volleybalclub. Totaal worden 150 vrijkaarten verdeeld. Inzenden kan tot maandagochtend 18 november, 9.00 uur.

Wat: Theatervoorstelling 'De koning van zijn troon' | Wanneer: zondag 22 december, aanvang 14.00 uur, 16.15 uur en 19.30 uur | Waar: schouwburg De Lawei, Laweiplein 1 in Drachten | Hoe: bestel kaarten à €5,00 via De Lawei 0512-335050 of www.delawei.nl |

Afbeelding
Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 11 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 13 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 13 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 14 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 14 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 16 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 17 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 18 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07