Salesmanager Mario Dekker:
Salesmanager Mario Dekker: "Friesland Lease doet wat ze belooft. Zorgvuldig werken, parate kennis en een dienstverlenende houding is voor elke werknemer vanzelfsprekend. " Foto: Actief Media

Friesland Lease is altijd op zoek naar innovatie in de branche

Algemeen Zakelijk

DRACHTEN - Friesland Lease probeert graag nieuwe dingen. "Al in 2000 namen wij het thema duurzaamheid op in ons beleid. Toen daar voor nog nauwelijks aandacht was, schaften wij een leaseauto aan die op aardgas reed", vertelt Mario Dekker, salesmanager bij het Drachtster bedrijf. Daarna volgden vele andere innovaties. Het personeel bewoog mee.

"Natuurlijk nemen we met nieuwe vormen van mobiliteit een bepaald risico. We weten bijvoorbeeld niet wat de technische en financiële gevolgen zullen zijn. We kunnen niet alles berekenen zoals we gewend zijn. Hoe lang gaat een duurzame auto mee en wat zou de restwaarde zijn?",zegt Mario Dekker. "Duurzame mobiliteit zagen we als een grote meerwaarde en dat is nog steeds zo."

In 2009 zijn de eerste seriematig geproduceerde auto's toegevoegd aan het Friesland Lease-wagenpark. "Een Amsterdams bedrijf die elektrisch rijden in Nederland op de markt wilde zetten, zocht mogelijke afnemers en benaderden onder andere grote leasemaatschappijen. Die durfden het niet aan. Via via kwamen zij in contact met Friesland Lease. We hebben sindsdien ervaring op kunnen doen met elektrisch vervoer waardoor we klanten hierover goed kunnen adviseren."

Een paar jaar geleden introduceerde Friesland Lease de leasefiets. We hebben nu meer leasecontracten voor fietsen dan voor auto´s."

Al die innovatieve stappen betekenen dat het personeel van Friesland Lease ook innovatief moet zijn. "Onze klanten vragen wat er mogelijk is. Ons advies moet juiste feiten bevatten. Als een klant op waterstof wil rijden kan dat. Maar als hij met die auto vooral in de noordelijke provincies rijdt, is dat op dit moment nog erg lastig. Er is nu slechts één tankstation in Delfzijl, maar we weten dat er diverse ondernemers proberen ook in Friesland waterstof-tankstations te realiseren. Wij volgen de ontwikkelingen die van belang zijn voor onze klanten."
Sommige werknemers hebben via hun werkgever een mobiliteitsbudget. Friesland Lease denkt mee hoe dat effectief kan worden benut. "We hebben leaseauto's, deelauto's, leasefietsen, maar ook een pas voor het openbaar vervoer waarmee de klant gebruikmaakt van het bus, trein, taxi en fiets en via één factuur eenvoudig afrekent. Wij hebben ook bakfietsen of allerlei bezorgfietsen."

Friesland Lease is door onderzoeksbureau Tevreden.nl uitgeroepen als beste leasemaatschappij in de categorie middelgrote leasemaatschappijen. "We doen er in onze dagelijkse werkzaamheden alles aan om onze klanten goed te blijven bedienen en waar dat kan te verrassen met nieuwe mogelijkheden of goede oplossingen."

Wilt u leasen? Neem contact op met Mario Dekker | Friesland Lease | 0512-384060 | www.frieslandlease.nl

Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 15 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 16 uur geleden
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen 17 uur geleden
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 19 uur geleden
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 20 uur geleden
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 3 mei, 12:30
4 mei herdenking in Damwâld
4 mei herdenking Damwâld Algemeen 3 mei, 11:07
Overtuin Lycklamahuis Beetsterzwaag
Eerste parkexcursie Tropische Kas van 2024 Algemeen 3 mei, 10:03
Yukiko Hasegawa achter haar vleugel
Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten Algemeen 3 mei, 08:23