De mannequins van Fokkinga Mode zijn klaar voor de eerste ronde van de modeshow. Tot half oktober zijn er totaal negen modeshows bij de vestigingen in Surhuisterveen, Dâmwald en Drachten.
De mannequins van Fokkinga Mode zijn klaar voor de eerste ronde van de modeshow. Tot half oktober zijn er totaal negen modeshows bij de vestigingen in Surhuisterveen, Dâmwald en Drachten. Foto: Actief Media

Bezoek één van de negen modeshows van Fokkinga Mode

Algemeen Sport

DAMWALD/DRACHTEN-SURHUISTERVEEN - Het najaar is aangebroken en Fokkinga Mode pakt weer uit. Op alle drie vestigingen van de modezaak worden modeshows gehouden.

Surhuisterveen
De kledingzaak van Fokkinga Mode in Surhuisterveen beet het spits af. Hier waren de modeshows op 30 september en 1 oktober.

Damwâld
Bij de vestiging van Fokkinga Mode in Damwâld is vandaag een modeshow en morgen lopen ze nog tweemaal over de catwalk. De modeshows in Damwâld zijn op woensdag 2 oktober vanaf 19.30 uur, plus op donderdag 3 oktober vanaf 14.00 uur én vanaf 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de winkel, of per telefoonnummer. De contactgegevens vindt u onderaan dit artikel.

Drachten
De week daarna is de beurt aan Drachten. Hier zijn de modeshows op maandag 7 oktober om 14.00 uur en op dinsdag 8 oktober: één om 14.00 uur en één om 19.30 uur.

Ook voor de shows in Drachten kan men zich aanmelden in de winkel of telefonisch. "Er zijn per show ongeveer tachtig zitplaatsen beschikbaar. De ervaring leert, dat die snel gevuld zijn. Reserveren is dus gewenst", zegt eigenaar Klaas Fokkinga.

De herfst- en wintermode voor 2019/2020 is 'warm'. "Zowel qua stoffen als qua kleuren", vertelt Fokkinga.

De kledingrekken van Fokkinga Mode kleuren oker, briek en donkergroen. "Briek is die prachtige oranjebruine kleur. Ook de groene kleur die je komend seizoen veel ziet, is een warme tint. De kleuren worden gecombineerd met zwart en blauw."

Voor de hedendaagse mode worden veelal zachte, prettig aanvoelende, warme maar luchtige stoffen gebruikt. "Zeg maar, aaibare stoffen." Ook de vintage-look is hip: japonnen en shirtjes met retroprinten als vierkantjes, hartjes en andere figuren. Broeken hebben weer een flairpijp en jasjes (die zijn er dit jaar heel veel!) worden gemaakt van velours-achtige stoffen.

Wilt u dit zelf bekijken bij één van de drie modeshows van Fokkinga Mode? Meldt u ook aan voor één van de modeshows. Dat kan via 0511-424029 voor de winkel in Damwâld (in het winkelcentrum) en via 0512-540777 voor de winkel in Drachten, Zuiderbuurt 50. De winkel in Surhuisterveen vindt u op De Kolk 3. (www.fokkingamode.nl)

Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 5 uur geleden
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 20 uur geleden
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 21 uur geleden
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 22 uur geleden
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 23 uur geleden
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen gisteren
4 mei herdenking in Damwâld
4 mei herdenking Damwâld Algemeen 3 mei, 11:07
Overtuin Lycklamahuis Beetsterzwaag
Eerste parkexcursie Tropische Kas van 2024 Algemeen 3 mei, 10:03
Yukiko Hasegawa achter haar vleugel
Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten Algemeen 3 mei, 08:23
Herdenkingsbijeenkomst Ferwert-Hegebeintum.
Dodenherdenking Ferwert Algemeen 2 mei, 17:02
In Nederland stemmen we nog immer met het rode potlood en tellen we de stembiljetten met de hand.
Smallingerland: "Help mee in een stembureau" Algemeen 2 mei, 16:06
Een reekalf gespot met de drone.
Topdrukte voor droneteams bij voorkomen maaislachtoffers Algemeen 2 mei, 15:34
Voor onderhoud van oevers van bepaalde vaarwegen in Fryslân is onderhoudssubsidie beschikbaar.
Subsidieregelingen Fries oeverbeheer geopend Algemeen 2 mei, 13:54