Tryn's Rock: muziekfeest voor jong en oud

Algemeen

GYTSJERK - Na twee jaar zonder 'Tryn's Rock' gaat stichting 'Trynwâlden op de kaart' de uitdaging weer aan: het organiseren van de zesde editie van Tryn's Rock. Een muziek- én een kinderfeest voor jong en oud op zaterdag 14 september van twee uur 's middags tot elf uur 's avonds op het ijsbaanterrein in Gytsjerk.

Voor de allerjongsten (0 - 16 jaar) geeft Circus Saranti tussen twee en vier uur een workshop. Voor de oudsten is er bijvoorbeeld de Bonifacius Band, die al in de jaren zeventig actief was en dankzij Facebook 45 jaar later weer actief is.

Veel muzikanten komen uit de regio. De jongste is de elfjarige zangeres Tineke van der Heide uit Ryptsjerk. Zij is de eerste artiest zaterdagmiddag na de opening door wethouder Andries Bouwman van Tytsjerksteradiel. Tineke volgt zanglessen en is niet bang op een groot podium te staan. Seniorenorkest 'Ryk troch muzyk' is daarna aan de beurt: dit accordeonorkest is ontstaan in Gytsjerk onder leiding van Marten Brouwer. Tegenwoordig heeft dirigent D. Veenstra de leiding. Ook het dweilorkest van brassband 'De Bazuin' komt uit de Trynwâlden. Het orkest is onderdeel van het landelijk vermaarde 'De Bazuin'. Dit orkest treedt zaterdagmiddag driemaal op. Rond 15.20 uur begint de mannenband 'Bad End' uit Damwâld: ze spelen covers van Herman Brood tot en met The Rolling Stones. The Cube is een band van zes vrienden uit omgeving Hurdegaryp/Burgum die vooral rockmuziek speelt en zingt uit de jaren tachtig en negentig. Auke en Ellen is een duo dat smartlappen, rock en 'foute muziek' ten gehore brengt.

Zumba, streetdance en jiu jitsu
Op het festivalterrein kun je op de namiddag ook kennismaken met Zumba, streetdance en jiu jitsu, alles onder leiding van FMT Sport. Qua muziek wordt het na zes uur steviger: Black Boots speelt rock van Nirvana tot Metallica. Oud-Trynwâldster Eize de Bruin maakt deel uit van deze band.

Daarna is het de beurt aan de Bonifacius Band, die al in de jaren zeventig actief was en dankzij Facebook vorig jaar weer optrad op de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Na 45 jaar weer 'alive and kicking'!
Van half acht tot kwart voor negen is het de beurt aan The Hangouts, met een 'tribute' aan The Rolling Stones. Zanger Einte Bijlsma schijnt zelfs sprekend op Mick Jagger te lijken!

Na een streetdance-optreden van FMT Sport volgt het afsluitende optreden van de Bob East Showband, in 1974 opgericht in Enschede. Deze band speelde ook samen met wereldberoemde artiesten The Supremes, The Three Degrees en The Platters. De band staat gepland tussen 21.20 en 22.45 uur.

Tryn's Rock houdt rekening met het milieu. Zo zijn er dankzij de plaatselijke horeca glazen die geschikt zijn voor hergebruik. Trynergie levert het aggregaat dat draait op blauwe diesel. Het Energieloket geeft informatie over woningisolatie en zonnepanelen.

Zie ook: www.trynsrock.nl

Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 10 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 11 uur geleden
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen 13 uur geleden
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 14 uur geleden
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 15 uur geleden
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 3 mei, 12:30
4 mei herdenking in Damwâld
4 mei herdenking Damwâld Algemeen 3 mei, 11:07
Overtuin Lycklamahuis Beetsterzwaag
Eerste parkexcursie Tropische Kas van 2024 Algemeen 3 mei, 10:03
Yukiko Hasegawa achter haar vleugel
Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten Algemeen 3 mei, 08:23