Johan Postma, bedrijfsleider van Jumbo Burgum (links voor), overhandigt het nieuwe clubshirt aan Hans Helmholt, voorzitter van Ljeppersclub Burgum. Op de schans staan leden en vrijwilligers van de club.
Johan Postma, bedrijfsleider van Jumbo Burgum (links voor), overhandigt het nieuwe clubshirt aan Hans Helmholt, voorzitter van Ljeppersclub Burgum. Op de schans staan leden en vrijwilligers van de club. Foto: Actief Media

Jumbo Burgum hoofdsponsor van de Ljeppersklup Burgum

Algemeen Zakelijk

Goede samenwerking na NK Fierljeppen voortgezet

BURGUM - Het grote gele bord langs de weg laat er geen misverstand over bestaan. Jumbo Burgum is de nieuwe hoofdsponsor van de Ljeppersklup Burgum. Volgens bedrijfsleider Johan Postma is het een logische stap: "Na de sponsoring van het NK fierljeppen in 2018 is er zo'n goede band met de Ljeppersklup ontstaan, dat wij besloten hebben om hoofdsponsor te worden voor de komende drie jaar."

Voorzitter Hans Helmholt van Ljeppersklup Burgum is ontzettend blij met de sponsordeal. "Geweldig dat onze relatie met de Jumbo verder verstevigd is. Wij zijn vergeleken met andere sportverenigingen een relatief kleine club en kunnen nooit alle kosten dekken vanuit de contributies. Dankzij de sponsoring kunnen wij de schansen wedstrijdklaar houden."

Vorig jaar is de fierljepaccommodatie gerenoveerd. Er zijn nu in totaal vijf schansen. De jeugdljeppers maken gebruik van een nieuwe accommodatie met twee schansen en een nieuw bassin. Mede dankzij de vernieuwde accommodatie met de hypermoderne schansen mag Burgum in 2020 weer het NK organiseren. De renovatie was begroot op 117.000 euro. Een groot deel financierde de gemeente Tytsjerksteradiel in verband met de ontwikkeling van het Wetter en Willepark Oost en men ontving een bedrag van 35.000 euro uit het Iepen Mienskipsfuns van de provincie Fryslan. Er was echter een tekort, een extra lening van 25.000 euro was nodig. Met de hulp van Jumbo Burgum kan deze lening sneller worden afgelost.

De sponsoring bestaat echter niet alleen uit geld. Zo lopen alle sporters, coaches en vrijwilligers in nieuwe clubkleding, uiteraard voorzien van het Jumbo-logo. "Een goede wisselwerking tussen sponsor en club is belangrijk", legt Johan Postma uit. "Je geeft niet alleen wat, maar je wordt ook betrokken bij de club door middel van bijvoorbeeld sponsoravonden. En mochten wij voor een evenement vrijwilligers nodig hebben, dan kunnen wij een beroep doen op de club. Uiteraard levert sponsoring ons veel zichtbaarheid op, niet alleen bij de consument maar ook bij bijvoorbeeld jongeren die een bijbaantje zoeken. Alle voordelen zijn mooi meegenomen, maar wij vinden het ook gewoon belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en iets te betekenen voor clubs in het dorp."

Jumbo Burgum | Markt 38, 9251 JS Burgum
0511-480160 | www.jumbo.com

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 1 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 2 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 3 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 3 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 4 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 6 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 7 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 8 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 23 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen gisteren
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07