Turnmedailles voor WSBF, RSO en DGC

Algemeen

FERWERT - Op 9 maart vond in Ferwert de tweede en tevens de laatste plaatsingswedstrijd turnen plaats voor het Friese kampioenschap.

De eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Anouk van der Bij, Amanda Vegelin, Famke Storm en Ninthe Landheer van WSBF uit Surhuisterveen. Anouk en Amanda zijn bij alle onderdelen erg goed vooruit gegaan vergeleken bij de vorige wedstrijd. Ze moesten genoegen nemen met een plekje naast het podium. Famke Storm en Ninthe Landheer moesten het opnemen tegen een erg groot deelnemersveld van 21 deelnemers. Ze hebben beiden erg netjes geturnd en Ninthe haar zesde plaats werd beloond met een bronzen medaille.

De tweede wedstrijdronde was de grootste groep turnsters van WSBF verdeeld over twee niveaus. Alisha Dijkstra, Feara Lap, Feline de Vries, Benthe Kuipers en Mila Frankena kwamen uit het niveau pupil 1 D4. Deze meiden hebben allemaal mooie oefeningen laten zien en bij Mila Frankena werd zelfs het zilver omgehangen. Sanne Bouma, Janke Havinga, Irma Wijma, Lenora Louwes en Mieneke de Vries zijn allemaal erg aan elkaar gewaagd  en het was dus ook weer erg spannend tijdens de prijsuitreiking. Lenora Louwes mocht het zilver mee naar huis nemen en Irma het brons.

In de laatste wedstrijdronde mochten Sanne van Til, Frida Tabak, Danique Benedictus en Marit van de Vaart hun kunsten aan de jury tonen. Sanne van Til en Frida Tabak begonnen de wedstrijd met een keurige oefening op balk, ook bij de andere onderdelen hebben ze de jury laten zien dat ze in dit niveau thuis hoorden. Beide dames gingen met een mooie bronzen medaille naar huis, Sanne kreeg brons voor een derde plaats en Frida  voor een vierde plaats. Danique en Marit turnden hun oefeningen met volle overtuiging, maar de oefeningen waren net niet goed genoeg voor een podiumplekje

RSO Oudega

Op zaterdag 9 maart 2019 vond de tweede plaatsingswedstrijd voor Rayon Zuid-Oost wedstrijdgroep 2 plaats in Ureterp.
Als eerste kwamen de meiden van niveau Instap D4 voor RSO Oudega in actie. Vooral op de brug werden goede scores behaald: Afke de Jong werd eerste, Shanaya Wijmenga tweede en Ilana de Haan vierde. Overall werd Shanaya tweede en Afke derde, en daarmee hebben zij zich geplaatst voor de Friese kampioenschappen.
Vervolgens was niveau Pre Instap 2 D5 aan de beurt. Sirle Bosma werd eerste op sprong, tweede op vloer en vierde op balk. Zo sleepte ze de derde prijs in de wacht en wist zich daarmee ook te plaatsen voor de Friese kampioenschappen. Lara van Wieren staat mede dankzij haar goede prestaties op de vorige plaatsingswedstrijd als eerste reserve op de FK-lijst. Annaruth Elzinga deed enorm haar best, maar viel niet in de prijzen.
De jonge meiden van niveau Pre Instap 1 D5 sloten de dag af met nog meer succes. Jana Steegstra werd eerste op vloer, eerste op balk, vierde op brug en  eerste overall, en daarmee plaatste ook zij zich voor de Friese kampioenschappen. Ilse Marije Kielman werd tweede op vloer, vierde op balk en vierde op sprong. De jury bleek streng: door een schoonheidsfoutje op de brug werd ze overall vierde in plaats van tweede. Op naar de Friese kampioenschappen, op 18 mei in Sneek!

DGC Drachten

Zaterdag 9 maart deden de meisjes van turnvereniging DGC uit Drachten hun tweede plaatsingswedstrijd in groep 2.

Voor Tamar Laskewitz was de vorige wedstrijd in principe foutloos. Best wel hoge scores op alle toestellen, maar nét niet genoeg voor een medaille (19 januari). Ditmaal waren de scores wél voldoende voor een medaille. Tamar behaalde op brug én vloer de hoogste scores in haar categorie, en in de meerkamp werd ze tweede. Er werd een prachtige zilveren medaille omgehangen.

Ook Elin van Zanten aasde op een medaille. In januari turnde ze ook prachtige oefeningen, maar maakte ze bij de brug een klein foutje. Ditmaal was de wedstrijd foutloos, en heeft ze een bronzen medaille gewonnen voor de derde plaats.

Lauren Rozenberg had ook aan haar verbeterpuntjes van de vorige wedstrijden gewerkt. Deze wedstrijd gingen vooral de vloer en de sprong uitstekend. Ze scoorde bij beide toestellen de hoogste scores in haar categorie. In de meerkamp behaalde ze de derde plaats.

Na de twee voorrondes werd de plaatsing voor de Friese kampioenschappen bekendgemaakt. Tamar Laskewitz is de enige turnster van DGC die rechtstreeks geplaatst is voor het FK op 18 mei te Sneek. Als reservedeelnemers staat genoteerd: Esmee Postma, Elin van Zanten, Myrthe Pit, en Lauren Rozenberg. Myrthe en Esmee vielen beide plaatsingswedstrijden nét buiten de medailles wat in de opgetelde eindscores wel een hoge eindnotering maakte.

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 7 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 8 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 9 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 11 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 13 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 14 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30