Turnmedailles WSBF bij plaatsingswedstrijd

Algemeen

KOLLUM - Op 19 januari vond in Kollum  de eerste plaatsingswedstrijd van wedstrijdgroep 3 plaats. WSBF uit Surhuisterveen mocht deelnemen met maar liefst 18 turnsters.

De meeste  turnsters draaien al een aantal seizoenen mee met wedstrijden, maar voor sommige  meiden is dit het allereerste seizoen. De eerste wedstrijd startte met een klein groepje. Ninthe Landheer, zij komt dit seizoen uit in het niveau pupil 1 d3 en Amanda Vegelin en Anouk van der Bij komen uit in het niveau pupil 2 d3. Ze turnden alle drie nette oefeningen, maar de punten waren net niet goed genoeg voor een podiumplekje. Maar ze zijn tevreden over de behaalde punten.

In de tweede wedstrijd mochten elf turnsters van WSBF hun kunsten aan de jury tonen. Irma Wijma, Lenora Louwes, Janke Havinga, Sanne Bouma en Mieneke de Vries moesten het allemaal tegen elkaar opnemen en waren  allemaal erg aan elkaar gewaagd. Iedereen voerde de oefeningen keurig en strak uit. Er waren maar liefst drie meiden die het podium mochten betreden, Janke Havinga werd vierde, maar door een groot deelnemersveld kreeg ze een mooie bronzen medaille omgehangen. Irma Wijma werd derde en kreeg een bronzen medaille omgehangen en Lenora Louwes ging er met het goud vandoor.

Ook Alisha Dijkstra, Feara Lap, Benthe Kuipers, Feline de Vries, Jennifer Oosterhof en Mila Frankena moesten het allemaal tegen elkaar opnemen. Deze meiden komen uit in het niveau pupil 1 D4, dit is een erg grote categorie met maar liefst 26 deelnemers.  Alle meiden kunnen terugkijken of een mooie wedstrijd, ze hebben allemaal mooie oefeningen geturnd. Omdat deze categorie zo groot was waren er vijf podiumplekken. Feara Lap werd knap vierde en mocht het brons mee naar huis nemen en Mila Frankena mocht op de tweede  plek op het podium komen te staan.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Danique Benedictus, Marit van der Vaart, Frida Tabak en Sanne van Til. Marit van der Vaart en Danique Benedictus moesten het tegen elkaar opnemen. Ze lieten zien dat ze in dit niveau thuis horen en turnden de oefeningen met volle overtuiging, maar dit was net niet goed genoeg om een medaille naar huis te nemen. Frida Tabak en Sanne van Til moesten het ook tegen elkaar opnemen. Ze turnden strakke oefeningen en vooral op brug en vloer lieten ze een keurige oefening zien met een nette uitstraling. De uitslag was erg spannend, omdat in deze categorie veel deelnemers zaten. Sanne van Til mocht de hoogste trede van het podium betreden en mocht als afsluiting van de dag voor WSBF het goud mee naar huis nemen.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 6 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 7 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 8 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 8 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 9 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 10 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 12 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 13 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07