Eerste Top2000-kerkdienst in Noardburgum

Algemeen

NOARDBURGUM - In de baptistenkerk in Noardburgum zal zondag 30 december van half acht tot ongeveer negen uur 's avonds een 'Top2000-kerkdienst' worden gehouden. Voorganger ds. Tjerk Bosscher heeft er ervaring mee opgedaan in Hoogeveen.

"Daar hebben we dergelijke diensten zelfs in theater de Tamboer gehouden, vanwege de grote belangstelling", vertelt Bosscher. "Graag zou ik ook in Friesland dit meer onder de aandacht willen brengen. We organiseren een dienst waarin de band Lighthouse uit Kollumerzwaag de covers van de nummers zingt en de aanwezigen kunnen meezingen. Door middel van popsongs die ook een aspect van het geloof raken, willen we de kerkdienst vormgeven."

Hij licht nader toe: "Het wordt in feite een gewone kerkdienst, maar met andere liederen dan gebruikelijk. Het thema is: 'Alles is liefde' en dat lied van Bløf zullen we uiteraard ook zingen." In de dienst zit een korte preek, maar de nadruk ligt op het zingen, vertelt Bosscher. "We beginnen met 'What a wonderful world' van Louis Armstrong, in feite een ode aan de Schepping. In de loop van de dienst is er aandacht voor, dat we die Schepping soms schade toebrengen. Maar we eindigen met het positieve, namelijk dat herstel mogelijk is."

De gospelband Lighthouse zal alle liederen zingen en spelen en de kerkgangers kunnen meezingen. "Het leuke van zo'n Top2000-kerkdienst is, dat je er ook ander publiek dan gebruikelijk mee naar de kerk kunt krijgen. Dat is in Hoogeveen in elk geval wel gelukt", aldus Bosscher.

Hij is nu ruim een jaar werkzaam als voorganger in Noardburgum. "Dat doe ik in deeltijd. Ik geef ook één dag per week godsdienstvormend onderwijs op openbare basisscholen, in De Westereen, Jistrum en Stiensgea. Dat zijn lessen die niet alleen gaan over de Bijbel, maar ook over normen en waarden en thema's uit het dagelijks leven, zoals respect, vriendschap, Sinterklaas, Kerst of vluchtelingen."

Bosscher groeide op in Hoogezand in Groningen, ook in een baptistengemeente. Na het VWO koos hij voor de theologiestudie. "Maar ik wist niet zo goed wat ik daarmee wilde, kwam na twee jaar op een dood spoor en heb toen de PABO gedaan en vervolgens lesgegeven op basisscholen. Maar dat lukte alleen als invaller. Vandaar dat ik ook computercursussen ben gaan geven in het bedrijfsleven. Daar kreeg ik een vaste baan. Maar intussen werd ik steeds meer gevraagd om ook kerkdiensten te leiden. De theologie liet mij niet los. Uiteindelijk heb ik die studie in deeltijd afgemaakt."

Afbeelding
Zeilvereniging Eendracht Maakt Macht Earnewâld viert 150-jarig jubileum Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Haarknippen voor beginners in Feanwâlden Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
(video) Meld je nu in Tytsjerksteradiel aan voor Gigasnel glasvezel Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen CSG Liudger Drachten winnen prijs beste design scholenchallenge Algemeen 26 sep, 19:00
Afbeelding
Mede wegens hoge gasprijs, al het groen uit de Verkooptuin van De Kruidhof met 50% korting. Algemeen 26 sep, 16:58
Afbeelding
Dicky de Haan wint met één punt verschil Iepen Kampioenskip Ielrikjen Earnewâld Algemeen 26 sep, 11:36
Afbeelding
Notaris trekt nieuwe lotnummers voor komende voorstellingen in theater De Colle Algemeen 26 sep, 11:31
Afbeelding
Honderden belangstellenden bij opening Mienskipshûs De Kjellingen en Gezondheidsmarkt Vitamine Ea in Eastermar Algemeen 26 sep, 10:43
Afbeelding
Omgevallen transformator blijft nog weken liggen Algemeen 26 sep, 09:29
Afbeelding
Deze blauwe banen schieten in Friesland als ‘padelstoelen’ uit de grond Algemeen 25 sep, 19:15
Afbeelding
Nipt verlies Broekster Boys bij Pelikaan S: 3-2 Algemeen 25 sep, 19:07
Afbeelding
Voetballers van VV Kollum starten competitie met zege op Zuidhorn Algemeen 25 sep, 19:00
Afbeelding
Eindsprint van korfballers KV De Granaet net niet genoeg Algemeen 25 sep, 18:50