Uitmuntend Harkemase Boys velt ook ASWH: 4-2

Algemeen

HARKEMA - Harkemase Boys heeft zaterdag vertrouwen getankt voor de komende krachtmetingen tegen Noordwijk en Quick Boys, de beide topploegen in de derde divisie. In een boeiende wedstrijd versloeg Harkemase Boys ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht met 4-2. De ploeg van hoofdtrainer Tieme Klompe staat nu op de vierde plaats, maar de verschillen in de subtop zijn klein.

Door Jelle Jeensma

Wat die klassering echt waard is, zal de komende wedstrijden blijken. Tot nu toe presteert Harkemase Boys prima en staat er een elftal dat in alle linies goed rendeert en thuis nog steeds ongeslagen is. Veel aanvallen begonnen bij spelmaker Noureddine Boutzamar, die een bijna vlekkeloze wedstrijd afleverde en één van de uitblinkers was.

"In het begin van het seizoen was onze speelwijze nog wat wisselvallig, maar nu staat het team goed en kunnen we ook druk zetten op de tegenstander", zegt Berwout Beimers. De aanvaller liet weer een aantal onnavolgbare acties zien en scoorde de gelijkmaker van Harkemase Boys, na een voorzet van Pier Veldman.

Daarvoor, in een wat rommelige beginfase met veel duels over en weer, kreeg Harkemase Boys een tegenslag te verwerken toen Jesper van den Bosch namens ASWH een zwak moment in de verdediging van Harkemase Boys afstrafte. De beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Harkemase Boys had een licht overwicht en de beste kansen, maar de gasten waren razendsnel in de omschakeling en kregen zeker ook mogelijkheden. Het tempo ging omhoog en beide ploegen stopten flink wat energie in de wedstrijd, waardoor het een attractief schouwspel werd met voetbal van hoog niveau. De toeschouwers hadden zeker geen verloren middag op sportpark De Bosk. Na de gelijkmaker kwam Harkemase Boys op voorsprong. De aanval van Harkemase Boys leek in eerste instantie afgeslagen, maar Henny Bouius schoot in de rebound met een geplaatst schot alsnog raak, waardoor het 2-1 werd.

Nog voor rust had ASWH de schade gerepareerd na een aanval uit het boekje. David Almeida passeerde keeper Erick Jansema met een kopbal: 2-2.

Na rust ontstond er een kans voor centrumspits Robert Stelpstra, die geen goal opleverde. Even later schoot Stelpstra wel raak. Dat gebeurde na een verre ingooi van verdediger Iloba Achuna, een sterk wapen van Harkemase Boys. ASWH drong daarna wel aan, maar Harkemase Boys werkte alle ballen weg uit de eigen verdediging. Na een voorzet van Henny Bouius deelde Harkemase Boys de genadeklap uit. Pier Veldman scoorde 4-2 en daarmee werd de wedstrijd in het slot gegooid.

Een uitstekende collectieve prestatie van Harkemase Boys dus. Dat beaamde ook assistent-trainer Klaas Schotanus die dit seizoen een koppel vormt met hoofdtrainer Tieme Klompe. "Harkemase Boys heeft een sterke bank, er is op alle posities veel concurrentie, maar de spelers klagen niet en werken hard. Dat is ook de kracht van deze selectie, de spelers willen voor elkaar werken, naast goed voetbal tonen ze veel vechtlust."


 

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 4 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 5 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 5 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 6 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 6 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 8 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 10 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 11 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07