"Bij ons stap je nog gewoon binnen met een vraag"

Algemeen Zakelijk

"Zowel online als in persoonlijk contact zijn we sterk bij de RegioBank in Burgum"

BURGUM - Vier jaar geleden opende de RegioBank in Burgum. "Het is een bank voor het hele gezin. Een bank die luistert naar haar klanten. Wil je betalen met overschrijvingskaarten, dan kan dat."

Directeur Ben Flootman en adviseur Sylvia Schalekamp vertellen enthousiast over 'hun' RegioBank aan de Florynwei 1L in Burgum. "Kenmerkend voor een RegioBank is dat onze klanten dichtbij wonen", vertelt Sylvia.

"RegioBank altijd vlakbij"
"En daarom stappen mensen bij ons binnen", zegt Ben Flootman. "Met nieuwe klanten maken we kennis. Daarna onderhouden we contact. Verandert er iets in de persoonlijke situatie van een klant, dan denken wij op het gebied van geldzaken met hen mee."

Kleinschalig, veilig en betrokken
De RegioBank is een complete bank, in Burgum gevestigd in het pand van Noorder Staete Assurantiën b.v., waar in totaal zes mensen werken. "Regiobank maakt onderdeel uit van de Volksbank. Wij leveren de gebruikelijke bankproducten als betaalrekeningen, spaarrekeningen en hypotheken. Ook kun je bij de RegioBank uitstekend bankieren met een handige app op je smartphone. Bij dit alles werken wij met de menselijke maat. We kunnen dat omdat we een compacte bank zijn", zegt Ben Flootman. "Zo verstrekken we hypotheken met oog voor de persoonlijke situatie van onze klant. We hanteren scherpe tarieven en goede voorwaarden. Bij RegioBank heb je bijvoorbeeld automatische rentedaling naarmate je meer aflost."

"Ga je verbouwen en wil je weten of extra krediet mogelijk is, dan bel je ons gewoon", zegt Ben Flootman over de dagelijkse praktijk. Sylvia Schalekamp: "Of je mailt. Of stapt binnen. Samen gaan we dan in gesprek om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn."

Sparen en met geld leren omgaan
Naast betaalrekeningen worden ook spaarrekeningen geopend bij de RegioBank. Hoewel de rente op spaartegoeden laag is, kunnen mensen met spaargeld ervoor zorgen dat ze extra aflossen op hypotheken of kredieten. Er zijn ook mensen die sparen met een doel: bijvoorbeeld een vakantie, een auto of iets anders dat ze graag willen."

"Zilvervlootrekening is
onverminderd populair"

Populair bij de RegioBank in Burgum is de Zilvervlootrekening die (groot)ouders kunnen openen voor hun (klein)kinderen. "Een rekening waarbij men meer rente krijgt, maar de inleg beperkt is tot een maximum van 600 euro per jaar. Mensen doen dat vaak om hun kinderen later een steuntje in de rug te kunnen geven, bijvoorbeeld op het moment dat ze zelfstandig gaan wonen of het rijbewijs willen halen. Het leuke van de Zilvervlootrekening is dat de rekeninghouder op zijn 18e verjaardag een extra premie van 10 % krijgt over het gespaarde saldo."

Daarnaast heeft de RegioBank in Burgum voor kinderen de JongWijs-spaarrekening. Uiteraard gratis. De JongWijs-rekening is een rekening waarmee jeugdigen stapsgewijs leren omgaan met geld. Als ze 8 jaar zijn kunnen ze een pinpasje aanvragen.

Ook een rekening openen bij de RegioBank in Burgum? Loop binnen: Florynwei 1L of bel: 0511-460240. Mailen? sylvia@regiobank-zelfstandigadviseurburgum.nl

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 14 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 16 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 16 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 17 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 17 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 19 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 20 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 21 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07