Wereld Kampioenschap Dog Dance in Ruinerwold

Algemeen

RUINERWOLD - Het FCI Wereld Kampioenschap Dog Dance 2018 is in de Sporthal Buddingehof in Ruinerwold van 20 tot en met 22 juli 2018. Hieraan nemen hondenliefhebbers deel uit de regio, zoals Grietje Wagenaar uit Burgum. Ook Janny Drost uit Twijzelerheide en Esther Niemeijer uit De Westereen staan op de deelnemerslijst.

Ondanks dat Dog Dance al ruim tien jaar in Nederland wordt beoefend, is het nog maar kort gereglementeerd als hondensport onder de FCI. FCI is een overkoepeld orgaan, dat de verschillende hondensporten onder zich heeft om zo wereldwijd één vaste richtlijn hanteert. Na Rusland en Duitsland is Nederland het derde land dat het Wereld Kampioenschap Dog Dance mag gaan organiseren. De online kaartenverkoop is van start gegaan. Dogdance is een hondensport, waarbij de hond verschillende trucjes en bewegingen worden aangeleerd, die aan elkaar worden gekoppeld tot een routine. Deze routine kan een dans zijn, maar zou ook een act kunnen zijn. Daar wordt dan muziek onder gezet om het plaatje compleet te maken.

Dogdance is er in twee divisies, Heelwork To Music en Freestyle. Bij Heelwork to Music draait het vooral om volgen. De hond volgt de handler in ongeveer tien verschillende posities ten opzichte van de handler. Freestyle is eigenlijk alles wat Heelwork niet is. De hond mag op afstand werken, is niet verplicht aan posities en variaties zijn veelal groter dan bij Heelwork. Natuurlijk zal er van Nederland ook een team naar het WK worden gezonden. Voor Team Heelwork to Music bestaat dit uit Marina Delsink uit Sleen met Gwydion, Tanja Leblanc uit Sibculo met Chendo. Grietje Wagenaar uit Burgum met Floris, Janny Drost uit Twijzelerheide met Dana  en Marian Smit uit Bovensmilde met Kulta (reserve).

Voor Team Freestyle zijn dat: Grietje Wagenaar met Floris, Bregtje Hut uit Leeuwarden met Troy, Eline van Oosterom uit Uithoorn met Catoo, Aniek Oerlemans met Breezz uit Bant en Esther Niemeijer uit De Westereen met Yuna (reserve). Zij zullen met zijn allen Nederland vertegenwoordigen op dit evenement.

Op 19 juli is de trainingsdag van alle teams. Deze is vrij toegankelijk voor iedereen die er interesse in heeft. Rond de klok van 18.00 uur zal de openingsceremonie starten, waar alle landen zich zullen presenteren aan het publiek. Vrijdag 20 juli is de wedstrijddag voor de Heelwork to music (HTM). Zaterdag 21 juli is de wedstrijddag voor de Freestyle. Op zondag 22 juli is de finaledag. De tien beste van de HTM en de tien beste van de Freestyle zullen dan nog een keer hun routine laten zien voor de jury en het publiek. Aan het einde van de finale wordt duidelijk wie zich wereldkampioen 2018 HTM mag noemen en wie wereldkampioen 2018 Freestyle. Meer informatie over het WK Dogdance is te vinden op de speciale website: www.wcdogdance2018.com Via deze website start ook de online verkoop van tickets (€ 5,- per dag en € 12,50 voor 3 dagen).

Afbeelding
Louter blije gezichten bij Licht op Drachten Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
PC Probaat viert feest Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Goud voor Yn'e Ringen bij Turn on Tour Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Drukte in december, de bieb biedt ontspanning Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
(video) Oekraïne luidt noodklok deze winter! Friese Rijders komen met nieuwe actie Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert zaterdag 16 december in het MFA in Holwert Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
It's beginning to look like Christmas Algemeen gisteren
Afbeelding
Libertas toont veerkracht tegen Middelburg! Algemeen 3 dec., 19:17
Afbeelding
Bowlsvereniging Smallingerland laat zich ook landelijk van haar beste kant zien Algemeen 3 dec., 17:47
Afbeelding
Prijsuitreiking NIC's Damwâld Algemeen 3 dec., 17:38
Afbeelding
Brandweer Dokkum zoekt nieuwe collega's Algemeen 3 dec., 17:20
Afbeelding
'Rottevalle': tegengestelden vinden elkaar in drietalig theater Algemeen 3 dec., 12:10
Afbeelding
Kerstconcert Jeduthun Algemeen 3 dec., 10:27