't Fean'58 steviger aan kop, zorgen voor Be Quick

Algemeen Sport

KOLLUM - Verschillende regioploegen kwamen in actie in de voetbalcompetitie. De meest opmerkelijk uitslag was de 0-2 overwinning van 't Fean'58 op VV Kollum. It Fean ligt nu aardig op kampioenskoers.

BCV speelde met 0-0 gelijk tegen FC Grootegast. Beide ploegen schieten hier weinig mee op, maar Grootegast, dat verdienstelijk partij bood, heeft weer een beetje zicht op klassebehoud. BCV mag zaterdag tegen koploper Leeuwarder Zwaluwen proberen het seizoen nog enige glans te geven door in Leeuwarden een goed resultaat neer te zetten.

Be Quick Dokkum is er niet in geslaagd om punten te pakken in Winsum. Integendeel, de thuisclub wist met 4-0 te winnen na een ruststand van 2-0. Rogier Krohne werd met drie treffers man of the match. Be Quick kon op het erg hobbelige veld geen potten breken en komt na deze nederlaag nu echt in de gevarenzone. Weer maken twee talenten uit de Be Quick Jeugdopleiding de overstap naar SC Cambuur. Robin de Jong en Thomas Wiersma gaan volgend jaar instromen bij het team O16 van de Leeuwarder profclub.

Mede dankzij een prima eerste helft behaalde koploper 't Fean '58 een fraaie 0-2 zege op concurrent Kollum. Halverwege de eerste helft opende Erwin Vos voor de blauwhemden de score en even later kopte good-old Willem van Kammen een hoekschop feilloos binnen. "Deze is heerlijk hoor", was de reactie van trainer Mark Bosma direct na afloop van een wedstrijd, die eigenlijk alleen voor de rust aantrekkelijk was voor de talrijke toeschouwers.

"Als Marinus Hoekstra van Kollum in de tweede helft een wegens hands gegeven strafschop niet naast had geschoten, had het er heel anders uit kunnen zien. Buiten de strafschop kregen ze niet echt veel kansen. Ik had nooit het gevoel dat we de wedstrijd uit handen gingen geven. Wij creëerden veel kansen", aldus Mark Bosma.
Een door blessures geteisterd WTOC was niet opgewassen tegen Zwaagwesteinde. De stand op de ranglijst is ook al niet florissant. Vanaf de aftrap was de intentie van Zwaagwesteinde duidelijk: zo snel mogelijk op voorsprong komen. Dit lukte, na enige goede kansen om zeep te hebben gebracht. In de twintigste minuut was het raak. Dennis Stienstra schoot na slecht wegwerken van de WTOC-defensie snoeihard binnen: 0-1. Drie minuten later was de 0-2 een feit. Lieuwe de Roos liet doelman Geoffrie Hoiting kansloos. Jan Eisma scoorde 0-3. VV Harkema-Opeinde en VIOD Driesum speelden met 2-2 gelijk.

De tweede overwinning voor SC Kootstertille na de winterstop was een feit, maar wat ging het bij laagvlieger Suawoude moeizaam. Ondanks een groot veldoverwicht met veel kansen, werd het duel pas laat beslist. De doelpunten waren van Jouke Waaksma en Harmen Tabak. Willem-Dirk van Vaals tekende voor de tegentreffer: 1-2.

Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 2 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 3 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 4 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 19 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 21 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 22 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 22 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 23 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen gisteren
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen gisteren
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 25 apr, 11:46
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 25 apr, 10:00
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 25 apr, 09:35