Fries kampioenschap acro en turnwedstrijd

Algemeen Sport

FEANWALDEN - Zaterdag vond het Friese kampioenschappen acrogymnastiek voor niveau D/E plaats in Feanwâlden. Hieronder een overzicht van de gouden medailles. Ook werd er veel zilver en goud gewonnen door de verschillende clubs uit de regio.

Het mixpaar Leon Riddersma en Isa Bouwman, een D-juniorenduo van SFK uit Drachtstercompagnie, turnde met een stoere oefening op de muziek van Queen de gouden medaille binnen en kon zich hierdoor Fries kampioen noemen.

Aniek Braam, Indy van der Meulen en Hilse van der Woude van OGF Contra uit Ureterp mochten in de ochtendwedstrijd het hoogste podium beklimmen: ze wonnen een gouden medaille en de Friese titel bij de jeugd E-trio's.

Gina de Haan en Kaylen Arends van WSBF uit Surhuisterveen betraden de hoogste trede van het podium in het D-jeugd niveau. Het trio Gemma van der Werff, Rianne Oostra en Tess de Vries behaalde ook de eerste plaats en bereikte tevens de hoogste dagscore: 24,75 punten.

Tess Arends en Jildou van Houten mogen zich Fries kampioen noemen bij de E-jeugd. In de categorie D-Senior was er een gouden medaille voor Eline Bakker en Fleur Vegter.

Shenia Feenstra en Kyara Broos van Set 'm op Augustinusga eindigden bij de D-paren als de nummer 3 van Friesland. Dat was de hoogste klassering van Set 'm op.

In de categorie senioren D sleepten Elin Hasper, Thirsa de Graaf en Imare Schuurman van Adonis Sportacrobatiek met een prachtige oefening de Friese titel in de wacht.

Plaatsingswedstrijd turnen
Zaterdag was er de eerste plaatsingswedstrijd turnen voor niveau D4 tot en met D2 in Ureterp. Voor gymnastiekvereniging RSO uit Oudega mocht Anouk Delfstra het spits afbijten tijdens de wedstrijd voor niveau D4. Ze werd in totaal tweede van een grote groep deelnemers. Dat was meteen de hoogste clubnotering.

Turnend voor OGF Contra uit Ureterp won Iris van der Vinne bij de jeugd 1 D2 een mooie gouden medaille.

Froukje Veenstra (pupil 1 D3) kwam uit voor SFK uit Drachtstercompagnie. Dit resulteerde in een zilveren medaille voor haar, de beste clubprestatie.

Tien prijzen DGC
In niveau jeugd D3 was DGC uit Drachten oppermachtig, want het hele podium was DGC-blauw. Goud was er voor Mare Baron.

In niveau pupillen 1 D3 ging Esra Haagsma er ook met de gouden plak vandoor. Het was topdag voor DGC met maar liefst tien prijzen. De eerste stappen richting de Friese kampioenschappen zijn gezet.

Uitnodiging Paardenweegdag 20 april bij A7 Noord dierenartsen in Drachten
Heeft uw paard een gezond gewicht? Algemeen 1 uur geleden
De Kunst van het Evenwicht
NVA-Autismeweek met thema 'De Kunst van het Evenwicht Algemeen 2 uur geleden
Terwijl bestuurslid Oege Hiddema het pasverworven brij-buske omhoog houdt, overhandigt museumvoorzitter
Sybren van Tuinen bloemen aan de schenkers, Elly en Jitse van der Bij uit Damwâld.
Drie particuliere schenkingen voor het Ruurd Wiersma Museum Algemeen 3 uur geleden
Dirigent Akke Bosma
Uniek 3-koren lenteconcert Algemeen 5 uur geleden
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 7 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 22 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 23 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 23 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen gisteren
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen gisteren
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 28 mrt, 14:32