Misstap Drachtster Boys, Be Quick in zwaar weer

Algemeen Sport

BUITENPOST - Een dubbele overwinning voor Buitenpost. Zo typeert Buitenpost-trainer René van der Weij de wedstrijddag afgelopen zaterdag. De Blauwkes wonnen met 2-0 van Winsum, terwijl koploper Drachtster Boys met 0-3 fors onderuit ging tegen VEV'67.

Daarmee is het spannend in de top van de eerste klasse E. Buitenpost is Drachtster Boys nu tot op een punt genaderd. De start van de tweede competitiehelft in de eerste klasse E zaterdagvoetbal, met de thuiswedstrijd tegen het (te) laag geklasseerde VEV '67 uit Leek, was voor Drachtster Boys een prima testcase om te zien hoe de ploeg er na de winterstop en een trainingskamp in Portugal voor zou staan.

Na negentig minuten was het antwoord duidelijk: het elftal is geen schim meer van de eerste helft van de competitie. De schade was aanzienlijk: 0-3 nederlaag, één rode en vier gele kaarten, een negatief doelsaldo van 0-7 in de laatste twee competitiewedstrijden en nog één punt voorsprong op Buitenpost. De ploeg verkeert duidelijk in zwaar weer. De vraag is hoe lang het team nog koploper is.

De thuisclub begon gehandicapt aan de wedstrijd door het ontbreken van Paul Bergtop, routinier Jan Stoker, Kevin Bakels, Said Hassan en hoofdtrainer Hans van der Ploeg. De openingsfase was nog hoopvol met kansen voor Richard Hamstra en Sicco Bouwer. Daarna nam VEV '67 met veel inzet en in een hoog tempo het initiatief over. De thuisclub stelde er een slappe instelling tegenover. Ook in de tweede helft was Drachtster Boys machteloos. VEV profiteerde met doelpunten Wessel van der Galien, Jeffrey Visser en Arjen Veenstra: 0-3. Toen Aziz Geyik na een uur direct rood kreeg was de wedstrijd gespeeld.

Valse start Be Quick Dokkum
Be Quick Dokkum heeft een gevoelige nederlaag geleden tegen Balk. Op het koude Tolhuispark werd het maar liefst 0-4, na een ruststand van 0-1. Be Quick trainer Henk Konings moest een aantal aanpassingen doen vanwege blessures, maar ondanks dat zorgde de royale nederlaag voor een flinke kater in het Dokkumer kamp. De eerste helft kende vrijwel geen hoogtepunten. De teams waren redelijk aan elkaar gewaagd, al waren de gasten op het middenveld iets sterker. Na een half uur viel de openingstreffer. Pieter Wijnja bereikte vanaf rechts de vrijstaande Bauke Lyklema, die simpel binnentikte, 0-1.

Na de rust kwam Be Quick vrij goed uit de kleedkamer en het probeerde met wat meer opportunisme op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Echter al na ruim zeven minuten kreeg het een mokerslag te verwerken. Marnix Zeldenrust schoot namens Balk op het doel en zag de houdbare bal tussen de benen van Be Quickkeeper Merwin van der Werff door in het net verdwijnen: 0-2.

In de drieënzestigste minuut kreeg Be Quick een riante kans op de aansluitingstreffer. Na goed doorzetten ontfutselde Janco Wiersma de bal, behield vervolgens keurig het overzicht en legde de bal terug op de inkomende Rudolf Banga. De verdediger van Balk maakte zijn fout goed door de inzet van Banga nog knap te blokken.

Balk sloeg vrij snel daarna toe door opnieuw Marnix Zeldenrust. In de slotfase schoot Bauke Lyklema de gasten naar een verdiende 0-4 voorsprong en tevens eindstand. Be Quick speelt zaterdag in Leek tegen VEV'67.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 5 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 7 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 7 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 8 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 8 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 10 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 11 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 12 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07