Drachtster Boys wint ook van Be Quick Dokkum

Algemeen Sport

DRACHTEN - Slordig spelend en het niet benutten van de kansen tegen een beter Drachtster Boys, waren zaterdag de oorzaak van de 4-0 nederlaag van Be Quick Dokkum in Drachten.

Door Henk de Groot

Daarnaast kregen de Dokkumers al na twee minuten een tik door een doelpunt van Rob Schokker. Een tweede tik volgde een minuut later door het afkeuren van een doelpunt wegens discutabel buitenspel. Ook de thuisclub zag door een arbitraire buitenspel-situatie een doelpunt afgekeurd worden. Be Quick zal moeten werken aan het scorend vermogen.

2-0 voor rust

Drachtster Boys opende in een hoog tempo met zuivere combinaties. Na twee minuten was het raak door Rob Schokker. Kevin Bakels rondde in de tiende minuut een snelle aanval bekwaam af: 2-0. Said Hassan raakte de lat en keeper Rutger Atema wist een vlammend schot van Mark Huizinga over de lat te tikken. Een kopbal van Kevin Bakels werd gered door doelman Rutger Atema. Rob Schokker miste voor een leeg doel.

Daarna zakte het tempo bij de thuisclub, zodat Be Quick via Rudolf Banga en Janco Wiersma doelkansen kreeg. Ze hadden er meer mee moeten doen.

Ook in de tweede helft startten de Boys flitsend. Een inzet van Rob Schokker werd op de doellijn door een Be Quick-verdediger met de hand gekeerd. De scheidsrechter wuifde het weg! De thuisclub kwam op 3-0 toen Jan Stoker uit een voorzet van Kevin Bakels scoorde. Ook daarna namen de Boys gas terug. Echter, Jordi van der Weg en Rudolf Banga wisten niet te profiteren.

"Uitslag geflatteerd"

In de tegenaanval werd Kevin Bakels getorpedeerd. Rob Schokker benutte de penalty: 4-0. Be Quick kreeg kansen, maar Folkert van Dongera, Jordi van der Weg, Rudolf Banga en Aldert Hietkamp wisten het net niet te vinden.

De in Drachten woonachtige trainer Henk Konings, met een verleden als keeper bij Drachtster Boys, vond dat zijn team niet goed aan de wedstrijd begon. "We werden afgebluft en maakten fouten, waardoor we al vroeg tegen een achterstand aankeken. We kregen wel kansen, maar waren te slordig in de afwerking. Ik vind de uitslag geflatteerd." Trainer Hans van der Ploeg van Drachtster Boys vindt dat het lekker gaat. 'We komen in alle wedstrijden (vroeg) op voorsprong. Dan voetbalt het makkelijker. We zijn bezig met een plan. Ik zie dat dat steeds meer vorm krijgt. We scoren regelmatig en de verdediging staat als een huis. Iets wat beter moet is het terugvallen in tempo en het leveren van energie."

Drachtster Boys heeft na vier wedstrijden de maximale winst behaald en voert de ranglijst in de eerste klasse aan.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 15 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 16 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 16 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 17 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 18 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 19 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 21 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 22 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07