Korfballers De Pein verslikken zich in loepzuiver DES bij start competitie

112

NORG - Het eerste korfbalteam van KC de Pein opende de competitie in Norg tegen DES. Een bekende tegenstander die qua personele bezetting iets gewijzigd was. Bij de Peinders was de samenstelling ten opzichte van van het kampioensjaar ook enigszins anders, Britta Rozema en Patrick Huitema startten in de basis-acht.

Het was voor beide teams even wennen en de doelpunten wisselden elkaar aan beide zijden af, maar van een bovenliggende partij was geen sprake. Het was KC de Pein dat het eerste initiatief nam, maar het verschil werd nooit groter dan twee doelpunten. DES creëerde weinig kansen, maar had deze ook veel minder nodig. Halverwege de eerste helft pakte de thuisploeg enkele keer een minimale voorsprong, maar de Peinders hadden steeds het antwoord klaar en konden vlak voor rust een gaatje slaan. Scores van Marrit de Vries, Janco Ottema en Jan Klooster brachten de ruststand tot 7-9.

Na de thee bleef het wedstrijdbeeld gelijk aan het eerste bedrijf. De Pein werkte hard voor de vrije kansen, maar kon dit moeizaam tot doelpunten brengen. DES speelde ogenschijnlijk eenvoudiger met schotkansen van grote afstand en haalde hier een ijzersterk rendement uit. De Peinders wisten halverwege de tweede helft een 13-11 achterstand nog om te buigen tot een 13-14 voorsprong, maar in het laatste kwartier van de wedstrijd begonnen de doelpuntenmachines in Norg goed te lopen. De tegenstander daarbij werd in het zadel geholpen door enkele strafworpen en verdedigende missers. Daar waar de Pein nog viermaal de korf vond was DES in korte tijd negen keer trefzeker wat de eindstand via 18-18 op 22-18 bracht.

Voor het Peinder vlaggenschip is het zaak om de wonden te likken en komend weekend tegen Roreko zich te herpakken. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur, sportpark Douwekamp.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 12 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 13 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 13 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 14 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 15 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 16 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 18 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 19 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07