Afbeelding

Musical Ester ontroert, maar heeft ook humor

Nieuws

BUITENPOST - In de speciaal hiervoor tot theaterzaal omgebouwde kerk aan de Voorstraat in Buitenpost is op 31 maart de première van de musical Ester. De musical wordt zes keer opgevoerd door ruim zestig acteurs, zangers en muzikanten uit Buitenpost.

'Ester de musical' is gebaseerd op het gelijknamige bijbelboek dat gaat over de ontheemding van het joodse volk. In deze musical wordt dat verhaal getransformeerd naar de wereld van nu en naar onze eigen positie daarin. Hierbij staat de vraag centraal: “Wie ben jij en waar sta jij voor”?”, vertelt Jan van der Heide, voorzitter van de Stichting Toneel en Muziek Buitenpost. “Het is een musical die ontroert, maar ook zeker een musical met humor. Een voorstelling voor het hele gezin!”, vult regisseur Atsje Lettinga van de Muzykpleats Buitenpost aan.

Sinds september vorig jaar zijn de zangers, muzikanten en acteurs aan het repeteren. Tineke Walinga speelt de rol van Ester en Neeltje Rigtje van der Veen neemt de zangpartijen van de hoofdrolspeelster voor haar rekening. De muziek wordt elke voorstelling live uitgevoerd door tien muzikanten.

“Ruim honderd Buitenposters zijn bij de musical betrokken. Zo is er een groep dames die de kleding heeft ontworpen en gemaakt en de bouwploeg komt al een paar maanden op vrijdagavond bij elkaar om de opbouw van de theaterzaal en het decor voor te bereiden. De samenwerking tussen alle deelnemers levert een mooie musical op. Het is prachtig om te zien dat er een hechte groep is ontstaan. Mensen die elkaar voorheen niet kenden, werken nu samen aan dit unieke project. En dat schept een band!", vertelt Atsje Lettinga.

De musical wordt na de première nog vijf keer opgevoerd op 1 april (20.00 uur), 2 april (15.00 uur), 7 april (20.00 uur), 8 april (20.00 uur), 9 april (15.00 uur). Kaarten zijn verkrijgbaar bij Liquorice Drop Shop in Buitenpost, aan de Kerkstraat 72. Meer info: www.musicalbuitenpost.nl.

 

Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 16 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 17 uur geleden
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen 18 uur geleden
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 19 uur geleden
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 21 uur geleden
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 3 mei, 12:30
4 mei herdenking in Damwâld
4 mei herdenking Damwâld Algemeen 3 mei, 11:07
Overtuin Lycklamahuis Beetsterzwaag
Eerste parkexcursie Tropische Kas van 2024 Algemeen 3 mei, 10:03
Yukiko Hasegawa achter haar vleugel
Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten Algemeen 3 mei, 08:23