Be Quick pakt periodetitel tegen CVVO

Sport Sport

DOKKUM - Be Quick Dokkum heeft via een 5-1 overwinning tegen CVVO de tweede periodetitel gewonnen. Op het koude Tolhuispark wisten de Dokkumers te imponeren met uitstekend voetbal en de ruime winst was dan ook zeker niet geflatteerd. Het was de negende competitieoverwinning op rij.

Be Quick was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar in de eerste helft werd dat nog niet uitgedrukt in doelpunten. Al na vijf minuten schoot Tjalling de Boer net naast. Een minuut later was CVVO gevaarlijk via topscoorder Gerben Visser, maar zijn schot belandde op de vuisten van Eelke Kooistra. Folkert van Dongera scoorde vlot hierna de openingstreffer, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. Zowel Aldert Hietkamp als Rudolf Banga verzuimde daarna een mooie kans te verzilveren.

Na een kopkans voor Janco Wiersma was het Folkert van Dongera die de score opende. Een hoekschop van Aldert Hietkamp werd door Van Dongera binnengeschoten: 1-0. De 2-0 leek binnen handbereik, maar Hietkamp knalde de bal tegen de lat. Zo bleef het tot de rust 1-0, maar Be Quick had met het grote overwicht en de vele kansen al verder afstand kunnen nemen.

Be Quick voert score op
Na de rust viel de tweede treffer al vrij snel. De mee naar voren komende Marcel van der Meulen zette vanaf rechts prachtig voor en Wiebe Aardema kopte tegendraads de 2-0 tegen het net. Folkert van Dongera kwam direct daarna in prima scoringspositie, maar miste. De derde treffer liet echter niet lang op zich wachten. De in uitstekende vorm verkerende Janco Wiersma schoot een vrije trap vanaf rechts heel mooi binnen: 3-0.

De wedstrijd leek helemaal gespeeld, maar onverwacht kwamen de Lemsters toch op 3-1 door een doelpunt van Aart Speerstra. Even leek er weer wat hoop te zijn voor de gasten, maar die was snel verdwenen. Wiebe Aardema zette met een prachtige assist Rudolf Banga voor de keeper en Banga scoorde beheerst: 4-1. Nog geen minuut later was het opnieuw Rudolf Banga die de vijfde treffer binnenschoot. Met nog een half uur spelen leek zelfs een hele grote overwinning mogelijk, maar de teller bleef, ondanks diverse mogelijkheden, steken bij 5-1.

Na afloop was het feest, want de periodetitel moest worden gevierd. Be Quick heeft alle acht wedstrijden in deze periode gewonnen en mag zaterdag proberen de laatste wedstrijd van de periode te winnen in Harlingen tegen Zeerobben.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 5 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 7 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 7 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 8 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 8 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 10 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 11 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 12 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07