Likeurmakerij ‘De tút’ is trots op het ‘drankje om te zoenen’
Zakelijk ZakelijkJelle Sixma toont zijn blauwebessen waarmee likeurmakerij ‘De tút’ een heerlijke likeur op tafel zet. Foto: Klaas Rozema
Gemaakt van streekfruit zoals Wichters, blauwe bessen of aardbeien
Likeurmakerij ‘De tút’ is trots op het ‘drankje om te zoenen’
Naam: Jelle Sixma en Pat Zijlstra
Woonplaats: Burgum en Eastermar
Werkzaam: Likeurmakerij ‘De tút’
Functie: Likeurmakers
Wat zijn jullie belangrijkste activiteiten binnen het bedrijf?
Het belangrijkste waar we ons mee bezighouden is er voor te zorgen dat elke likeur die we maken van een hoge kwaliteit is. Dat wil zeggen: het gebruiken van heel veel en vooral lekker en rijp fruit!
Op dit moment maken we zeven smaken: blauwe bessen, aardbeien, framboos, cranberries, bramen, zwarte bessen en als laatste de Wichter, een pruim die typisch is voor de Friese Wouden en dus met recht een streekeigen drankje genoemd mag worden. We beschikken zelf over Wichters, maar vragen daarnaast eigenaren van Wichterbomen om pruimen aan ons te leveren waarvoor we dan een vergoeding geven. Eigenaren van Wichterbomen kunnen contact met ons opnemen: 0512-472024 of 06-53900424. Tevens maken we likeur voor fruitkwekers die ‘hun’ likeur dan in de eigen boerderijwinkels verkopen.
Waar zijn jullie trots op?
We zijn er trots op dat we in een betrekkelijk korte tijd een heel lekkere likeur op de markt hebben gebracht die bij een groot publiek aanslaat: voor een ieder zit er wel een smaak bij en het is terecht Een Drankje Om Te Zoenen. ‘De Tút van Eastermar’ wordt op een ambachtelijke wijze gemaakt en bevat uitsluitend natuurlijke bestanddelen.
Wat is jullie grootste uitdaging?
Eén van de uitdagingen is ervoor te zorgen dat de kwaliteit hoog blijft.Daarnaast willen we, in een markt waarin heel veel nieuwe drankjes het licht zien, ons blijven onderscheiden. Ook zijn we op zoek naar nieuwe verkooppunten om onze naamsbekendheid te vergroten.Verder stellen we ons als doel om regelmatig nieuwe produkten te ontwikkelen, zoals een perenlikeur. Uitgangspunt daarbij is om fruit uit de directe omgeving te gebruiken om zodoende bij te dragen aan een duurzamer product.
Als alles mogelijk was, wat zou dan jullie grootste droom zijn?
Als alles mogelijk was dan zou het leven volgens ons maar saai zijn. Dromen mag, maar je moet er wel wat voor doen om ze uit te laten komen. Stel dat Chinezen onze likeur erg lekker zouden gaan vinden? Misschien wordt diezelfde droom dan wel een nachtmerrie.Dus voorlopig maar gewoon doorgaan op de ingeslagen weg en creatief blijven zoeken naar nieuwe en vooral lekkere drankjes.