Afbeelding

Bart Helmholt magistraal bij Memorial

Nieuws

Bart Helmholt, kilo’s lichter dan vorig seizoen, is al vroeg in vorm en maakt indruk met een sprong van 21.08 meter. (Foto: Klaas Rozema)

Bart Helmholt magistraal bij Memorial

BURGUM – In zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen wist Bart Helmholt, afgelopen zaterdagavond tijdens de vierde editie van de Eelke Scherjon Memorial op zijn thuisschans ‘De Jint’ in Burgum met een formidabele sprong van 21.08 meter alle concurrenten ver achter zich te laten.

Zijn trainingsmaat Nard Brandsma uit It Heidenskip, die ook deel uitmaakt van het professionele team Reset, wist nog enigszins in de buurt te blijven met een prachtige 20.31 meter. Intimi hadden tijdens de vele trainingsavonden in Burgum al gezien dat beide mannen prima uit de ‘winterslaap’ waren gekomen. Nard won de eerste competitiewedstrijd een week eerder in Buitenpost, waar Bart nog verstek moest laten gaan vanwege zijn werk.

Dat Bart Helmholt zo vroeg in het seizoen al komt tot dit soort sprongen, schept hoge verwachtingen. In zijn radio-interview bij Omrop Fryslân durfde hij al een voorzichtige uitspraak te doen over een nieuw klassementsrecord over zeven afstanden met alleen maar 21-meter sprongen. Dit in schril contrast met het seizoen 2015 waarin hij, als enige overigens, slechts één keer de 21 metergrens wist te slechten met een beste seizoenprestatie van 21.04 meter. Dit was in It Heidenskip op 24 juni 2015, de plek waar zaterdag de eerstvolgende wedstijd wordt versprongen. De wedstrijd in Burgum was op alle fronten van een hoog niveau. Onder ideale omstandigheden kon volgens de speaker van dienst, de Burgumer Jelle van der Veen, op een perfect geprepareerde accommodatie groots gepresteerd worden.

Bij de dames werd de wedstrijd gewonnen door Fries recordhoudster Marrit van der Wal uit It Heidenskip met een afstand van 16.24 meter. De jongenswedstrijd werd gewonnen door Wietse Nauta uit IJlst met een sprong van 16.92 meter terwijl bij de junioren Freark Kramer uit It Heidenskip de verste was met 18.52 meter. De meisjescategorie werd een prooi voor Bente Vlas uit Heeg met een afstand van 14.07 meter.
Tijdens de middag vond er een tweedeklas-wedstrijd plaats. In deze wedstrijd wisten maar liefst zeven deelnemers een nieuw persoonlijk record te springen waaronder de winnaars bij de Junioren A, Jongens A en Jongens B, respectievelijk Jetse Bokma (Hindeloopen) met 17.26 meter, Jesse Zuidema (Oosterbierum) met 15.29 meter en Siem Lefferts uit Burgum met 12.96 meter. In de overige categorieën werd de wedstrijd gewonnen door Tjitske van der Sluis uit Tzum bij de Dames A met 12.59 meter. Meisjes A: Femke Rispens uit Niehove met 12.10 meter. Senioren B: Hugo Bosgraaf uit Grijpskerk met 16.47 meter.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 6 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 8 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 8 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 9 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 9 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 11 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 12 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 13 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07