Afbeelding

Zege voor ASC bij VV Suameer: 1-2

Nieuws

Henk-Jetze Koster van  VV Suameer (rechts) haalt de bal weg  voordat Tamme de Boer van ASC gevaarlijk kan worden.  Op de achtergrond  Gerard van der Veer van Suameer. Suameer wacht na vijf competitiewedstrijden nog altijd op het eerste punt. (Foto: Klaas Rozema).

SUMAR – Zaterdag stond voor de  spelers uit Augustinusga en Suhuizum de wedstrijd uit bij VV Suameer op het programma. ASC won met 1-2.

ASC nam het heft direct en overtuigend in handen. Al binnen vijf minuten kreeg het een aantal kansjes waarvan die van Han Zwart een eerste treffer opleverde, toen hij alleen richting de Suameerder-goalie kon oprukken en mocht afronden wat, zij het met enige hulp van de doelman, de 0-1 opleverde. Met de voorsprong op zak was het wat makkelijker voetballen voor ASC en ging het op zoek naar een volgende treffer. Deze treffer had al na tien minuten kunnen vallen, maar een schot van Tamme de Boer ging net voorlangs, waardoor Suameer in de wedstrijd bleef.

Na een minuut of twintig leek het tot dan toe uitstekend spelende ASC de teugels enigszins te laten vieren en kreeg Suameer wat meer balbezit, wat eigenlijk niet nodig leek. Suameer leefde hierdoor een beetje op en profiteerde van een momentje van zwakte in de ASC defensie en was het Jaap Pietersma die Suameer naast ASC bracht door de 1-1 binnen te schieten.
Na ruim een half uur wist ASC zich te herpakken en nam het weer duidelijk het initiatief. In de zesendertigste minuut werd dit beloond met een treffer van Marco de Haan, na goed voorbereidend werk van Hilbrand Benedictus op de achterlijn, waardoor ASC op een 1-2 voorsprong kwam. Hierna kwam de wedstrijd in een iets rustiger vaarwater en werd er ook met een 1-2 stand op het scorebord gefloten voor het rustsignaal. Na de pauze was de intentie aan de kant van ASC direct duidelijk: de genadeklap uitdelen aan Suameer.

Al in de eerste minuut had het 1-3 kunnen worden, ook drie minuten later had dit gekund, maar ASC ontbeerde een stukje geluk en zo hield het de hoop van Suameer op een beter resultaat in leven.  Met nog tien minuten te gaan in de officiele speeltijd wist ASC weer aan voetballen toe te komen en had Suameer de nodige overtredingen nodig om de aanvallen van ASC af te slaan. In de slotminuten had Erik Posthumus de beste kans om de 1-3 te maken, maar zijn kopbal na een harde vrije trap van Tamme de Boer miste de juiste richting.

Een klein smetje op de wedstrijd werd de tweede (makkelijk gegeven) gele kaart voor jongeling Niels Weening van ASC, die zich dit seizoen tot een prima vaste waarde heeft ontwikkeld, waardoor hij van de verder prima fluitende scheidsrechter met rood moest vertrekken. Met alleen nog wat blessure tijd te gaan moest ASC het met een man minder nog even volhouden, dit leverde echter geen problemen op, waardoor ASC, met een terechte 1-2 overwinning, de drie punten kon bijschrijven.

Feestelijke lintjesregen in Tytsjerksteradiel
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 1 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 2 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 2 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 3 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 4 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 5 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 6 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 21 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 23 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen gisteren
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen gisteren
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen gisteren
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 25 apr, 13:12