Afbeelding

‘t Fean legt het af tegen fel Hardegarijp

Sport Sport

Keeper Freerk Jan Oosterhuis stompt de bal weg voordat Erwin Tabak van ‘t Fean’58 gevaarlijk wordt. V.l.nr. Rick de Groot, Jake Goldsmith en Jelco Witteveen van VV Hardegarijp. (Foto: Klaas Rozema)

HURDEGAYP – Lang duurde de koppositie voor ’t Fean ’58 na de eclatante thuisoverwinning tegen VV Zwaagwesteinde niet. Ondanks een verkregen voorsprong vlak na rust en mogelijkheden op meer ging de winst in de tweede competitiewedstrijd naar VV Hardegarijp. Gezien de kansen was de 3-2 overwinning voor het team die hier het meeste recht op had verdiend.

Maar wat als Joost Nieuwenhuis na een uur op de klok, bij een 1-2 tussenstand iets meer geluk had gehad. Eerst verijdelde thuisclub-doelman Freerk Jan Oosterhuis een inzet van de Fean-spits en een minuut later kreeg de ervaren doelman hulp van de lat. Een mooie pass van André van der Molen bereikte Nieuwenhuis, maar de lat redde de thuisclub. En wat als de snelle Erwin Tabak in het begin van de wedstrijd een andere keuze had gemaakt dan de bal te snel af te spelen op een medespeler.

Ondanks dit was oefenmeester Yko de Boer niet echt tevreden over met name de eerste helft. “Vooral in de beginfase waren zij veel feller. Maar ik moet wel zeggen dat wij ons, naarmate de eerste helft vorderde, aardig terugvochten.”
De blauwhemden moesten ook wel want na een half uur spelen poeierde Jake Goldsmith een half weggewerkte bal achter de kansloze Theo van der Meer (1-0). Binnen vijf minuten zorgde Joost Nieuwenhuis weer voor evenwicht. Gert-Jan Spindelaar werd knap uitgespeeld en doelman Oosterhuis wist de inzet niet tegen te houden (1-1).

Na de theepauze zorgde de eerste de beste aanval van de gasten voor een 1-2 voorsprong. Joost Nieuwenhuis schatte een prima vrije trap van Wietze Vrij op waarde in. De loepzuivere voorzet belandde op het hoofd van Jens Hamstra en deze liet doelman Oosterhuis kansloos. De thuisclub liet het hier niet bij zitten en knokte voor een beter resultaat. Zelfs good-old Tjeerd Rijpma (45!) bemoeide zich met de opbouw. Het resulteerde erin dat Berwout Beimans slap verdedigen van de Feansters afstrafte en de gelijkmaker aantekende (2-2).

De thuisclub rechtte de rug dit in tegenstelling tot de lamgeslagen gasten. Ralph Wietzes mocht zich dan ook laten kronen tot matchwinnaar door een kwartier voor tijd de winnende treffer achter Theo van der Meer te deponeren (3-2).

“Eigenlijk hebben wij de wedstrijd in vijf minuten weggegeven”, analyseerde Yko de Boer na afloop. “Een gelijkspel had er voor ons ingezeten maar meer hadden wij zeker niet verdiend.”

Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 16 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 17 uur geleden
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen 18 uur geleden
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 19 uur geleden
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 21 uur geleden
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45