Afbeelding

Mooie finale KNSB Competitie Inlineskate

Nieuws

De afvalkoers bij de dames wordt gewonnen door Bianca Rooseboom (links) die achter haar teamgenoot Sharon Hendriks rijdt. (Foto: Klaas Rozema)

Mooie finale KNSB Competitie Inlineskate

DE WESTEREEN – Onder perfecte weersomstandigheden is vorige week woensdag de finale van de KNSB competitie senioren skeeleren verreden. De eerste grote nationale wedstrijd op de skeelerpistebaan in De Westereen.

Voor een aantal rijders was er nog de mogelijkheid om voor het eindklassement te strijden, dat landelijk over acht wedstrijden verreden moet worden. Ook was het voor een aantal deelnemers de laatste kans om zich in de kijker te rijden voor een plaats in het nationale team, dat mee gaat doen aan het wereldkampioenschap in Taiwan. Tevens was het een mooie generale voor het Open Nederlands Kampioenschap Marathon in Bartlehiem.

Tot vlak voor de start was het spannend of de gebroeders Mulder en enkele andere toppers mee zouden doen met deze wedstrijd. Maar door blessures hebben zij spijtig genoeg toch nog moeten afzeggen.

Met de start van de vijfhonderd meter voor de junioren A-dames werd de avond geopend. Na de kwart, halve en finale was de winnares de rijdster uit Appelscha Berber Vonk. Bij de junioren A-heren streden vijf rijders om de winst. Dat was erg spannend, want de daguitslag zou meteen het eindklassement zijn. De lokale IDS-rijder en favoriet Gerrie van Lingen uit Twijzelerheide heeft weer laten zien de beste sprinter te zijn door tactisch en op snelheid deze finale koel te winnen.

De seniorenfinale dames met valse start, een diskwalificatie en hoge snelheden had als winnares Bianca Rooseboom.
Bij de finale vijfhonderd meter senioren ging het evenmin vlekkeloos en was er nog een valpartij van Rick Schipper. Mattias Voste vloog met een grote sprong over hem heen. Ramon Kwant kreeg hier weinig van mee en reed naar de overwinning.

Het tweede wedstrijdonderdeel was voor elke categorie een afvalkoers over tien of vijftien kilometer. Na de start moest er bijna per ronde een laatste rijder uit de koers. Dat bracht elke keer weer een spannende druk achter in het peloton.
Winnaars van deze afvalkoersen zijn in de verschillende categorieën geworden: junioren B-dames Berber Vonk, junioren A-heren Ronald Haasjes, senioren dames Bianca Rooseboom en senioren heren Jan van Loon.

Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 7 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 8 uur geleden
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen 9 uur geleden
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 10 uur geleden
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 12 uur geleden
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 3 mei, 12:30
4 mei herdenking in Damwâld
4 mei herdenking Damwâld Algemeen 3 mei, 11:07
Overtuin Lycklamahuis Beetsterzwaag
Eerste parkexcursie Tropische Kas van 2024 Algemeen 3 mei, 10:03
Yukiko Hasegawa achter haar vleugel
Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten Algemeen 3 mei, 08:23