Afbeelding

Eppinga breidt service uit met webwinkel

Zakelijk Zakelijk

Ophalen van materiaal kan in de ‘drive through’-bedrijfshal. Inzet: Tymen Boon maakt foto’s voor de webshop. (Foto: Klaas Rozema)

Eppinga breidt service uit met webwinkel

DRACHTEN – Sinds twee weken heeft Eppinga Hout & Bouwmaterialen een webwinkel. “Deze is vooral bedoeld om te laten zien wat wij de klant kunnen bieden”, zegt Tymen Boon, marketing manager.

De webwinkel vormt een soort inkijkje in de bedrijfshal van het familiebedrijf. Op het moment staat een gedeelte van het aanbod online, maar er wordt hard aan gewerkt om alle drieduizend producten die standaard op voorraad zijn te kunnen laten zien. “Daarnaast kunnen we ook nog uit de voorraad van collega-importeurs putten”, zegt Sjoerd Eppinga. “We zijn een ‘one stop shop’,” vult Tymen Boon aan. “Naast hout hebben we ook alle benodigde accessoires, zodat je direct aan de slag kan”.
Ook maatwerk behoort tot de mogelijkheden. “Balken kunnen we vanuit onze eigen zagerij in alle mogelijke formaten bewerken. In de zetterij maken we damwandhulpstukken: nok- en hoekstukken, lekdorpels, in elke gewenste kleur.

Een relatief nieuw product is hout-kunststofcomposiet: WPC. Dit wordt veel gebruikt als vlonderplanken, ter vervanging van hardhout. Het is gemaakt van gerecycled kunststof.”
Wie z’n bestelling afhaalt, kan, afhankelijk van de grootte van de bestelling, afhaalkorting krijgen die kan oplopen tot vijftig euro. “We willen graag dat mensen hier komen, zodat ze weten wat wij te bieden hebben en kennis kunnen maken met onze gastvrijheid en service.” En de moderne technieken die Eppinga hanteert: met een scanner op de mobiele telefoon van de medewerker gaat het winkelen snel en simpel.
“Wij importeren zelf het grootste gedeelte van ons hout, uit bijvoorbeeld Indonesië, Afrika, Zuid-Amerika, Scandinavië en Duitsland. Zo koop je direct bij de importeur.” En dat levert voordeel op: er is geen tussenhandel die er ook nog aan moet verdienen. “Maar wij gaan vooral voor kwaliteit”, zegt Eppinga. En voor keuze: een aannemer of ZZP-er die op zoek is naar een compleet programma kan hier terecht, maar ook iemand die bij een renovatie een bepaald profiel kozijnhout nodig heeft.  “Laagdrempeligheid is ons belangrijkste doel. Iedereen is hier welkom, ook ZZP-ers. Sterker nog: zij vormen een groot deel van ons klantenbestand..”

De locatie op industrieterrein A7-Noord is vanuit alle grote plaatsen in de noordelijke provincies gemakkelijk en snel te bereiken. De winkel is ‘s ochtends al vanaf 7.00 uur open. “En de webwinkel is natuurlijk altijd open”, zegt Sjoerd Eppinga. “Zo kunnen mensen ‘s avonds al even rondneuzen.”

Bezorgen behoort ook tot de mogelijkheid. “Wij lopen graag een stapje harder voor onze klanten. Wij willen niet dat iemand twijfelt om ons te bellen met een vraag. Dat we nu een webwinkel hebben, betekent niet dat we alleen nog maar online te bereiken zijn.” Kijk op www.eppinga.nl.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 14 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 15 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 15 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 16 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 17 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 18 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 20 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 21 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07