Afbeelding

Energieneutraal wonen in It Súd in Hurdegaryp

Zakelijk Zakelijk

Een impressie van de te bouwen woningen in It Súd in Hurdegaryp. (Ingezonden illustratie)

 

Energieneutraal wonen in It Súd in Hurdegaryp

 

HURDEGARYP – Mooi wonen in Hurdegaryp? Energiezuinig? Op een prachtige vrije kavel? Dat kan allemaal. Aanstaande donderdag, 18 juni, is er een infomiddag voor belangstellenden. Tussen 16.00 en 20.00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom in een speciale partytent die staat opgesteld aan It Waarlamke, ten oosten van Hurdegaryp, langs de Easteromwei. Daar kan men van alles te weten komen over de bijzondere ‘Nul op de meter woningen’, de fraaie Kapiteinsappartementen en de beschikbare vrije kavels op deze bijzondere bouwlocatie.

In It Súd in Hurdegaryp ontwikkelt bouwbedrijf Van der Meer uit Oentsjerk, in samenwerking met de gemeente Ty­tsjerksteradiel, het Energie(k)loket, makelaardij Wijmenga en de Rabobank 6 ‘nul op de meter’ woningen. Deze woningen zijn honderd procent energieneutraal. Ze leveren op jaarbasis meer energie op dan ze verbruiken. Dat heeft als extra voordeel dat aspirant-kopers maar liefst 25.000 euro meer kunnen lenen dan ze normaal op basis van hun inkomen van de bank krijgen.

Willem Bil, woordvoerder van de gemeente Tytsjerksteradiel:  ,,We praten hier over  een uniek duurzaam project waarmee Fryslân hoge ogen gooit. Er is dan ook veel interesse. Op zich niet zo verwonderlijk. Concreet betekent het dat de bewoners van de nul op de meter woningen straks geen energielasten hebben. Ze zijn onafhankelijk van nutsbedrijven en de schommelende brandstofprijzen. Omdat kopers momenteel goedkoop geld kunnen lenen en de Rabobank bereid is om fors extra geld te lenen, is dit een unieke kans om goedkoop en duurzaam te wonen.’’

De woningen staan op een kavel van 275 vierkante meter. Ze hebben een tuin op het zuiden, grenzen aan openbaar water (met walbeschoeiing), tellen twee verdiepingen, hebben een ruime entree en woonkamer, een bijkeuken, drie slaapkamers, een badkamer, toilet, zonnepanelen, vloerwarming en regenwateropvang. Een losse berging en aangebouwde garage behoort tot de opties. De gemeente vindt het een voorbeeldige woning en heeft er daarom één van gekocht. Willem Bil: “Deze woning zal de komende tijd worden gebruikt als modelwoning en informatiecentrum.’’
Vrijstaande kapiteinsappartementen zijn enorm gewild. Dat blijkt. Maar liefst drie van de vijf vrijstaande Kapiteinsappartementen aan de Strânljip in het nieuwbouwplan It Súd  zijn al onder voorbehoud verkocht. ,,Er zijn nog twee vrijstaande appartementen beschikbaar’’, zegt Tessa de Jong van Link makelaars uit Burgum. “De woningen, ontwikkeld door Compaan, zijn ideaal voor ‘empty nesters’, zoals we dat zo mooi noemen. Senioren die geen kinderen meer in huis hebben. Maar ook voor tweeverdieners zijn de kapiteinsappartementen erg geschikt.”

Het royale appartement heeft een mooie woonkamer, keuken, bad, toilet, slaapkamer en bijkeuken op de begane grond. Op de verdieping zijn twee slaapkamers gesitueerd. Er is overal vloerverwarming in de woning. Verder heb je de beschikking over een grote vrijstaande garage en een zonnige tuin. De kavels zijn er vanaf circa 350 vierkante meter. Wie belangstelling heeft, mag de infomiddag niet missen. “We zijn bijna uitverkocht.’’

Vrije kavels
Zelf een huis bouwen of laten bouwen? Dat kan natuurlijk ook. Tijdens de infomiddag biedt de gemeente Tytsjerksteradiel diverse kavels te koop aan in het plan It Súd. Kom langs, laat u uitgebreid informeren en ontdek de mogelijkheden om onder eigen regie een vrijstaande woning te bouwen.

Ook als u interesse hebt voor bouwgrond in andere dorpen in de gemeente
Tytsjerksteradiel is de infomiddag zeker de moeite waard.

Afbeelding
Feestelijke lintjesregen in Tytsjerksteradiel
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 54 minuten geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 1 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 1 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 2 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 3 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 4 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 5 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 20 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 22 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 23 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 23 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen gisteren
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen gisteren