Afbeelding

VV Rottevalle rekent af met FC Birdaard

Nieuws

Sytze Hoekstra van VV Burdaard raakt Steffen Schra van VV Rottevalle niet. Schra valt en wil een vrije trap, maar krijgt deze niet. Op de achtergrond Douwe Boonstra van Birdaard. (Foto: Klaas Rozema)

 

VV Rottevalle rekent af met FC Birdaard

 

ROTTEVALLE – VV Rottevalle won zaterdag op eigen sportpark ‘It Hagehiem’ afgetekend met 4-0 van FC Birdaard. Een op het oog vanzelfsprekende uitslag tegen de nummer laatst van de ranglijst.

In het begin van dit duel speelde FC Birdaard verzorgd combinatievoetbal en was zeker op het middenveld Rottevalle de baas. In het strafschopgebied ging het echter steeds mis met de aanvallers van FC Birdaard. Besluiteloosheid en verkeerde keuzes zorgden ervoor dat de verdediging van Rottevalle steeds op tijd kon ingrijpen. Ondanks het lichte veldoverwicht van FC Birdaard kwam Rottevalle al in de zesde minuut op voorsprong. Het mocht een hoekschop nemen waarbij de bal een gemakkelijke prooi voor de doelman leek te worden. Toen de bal uit zijn handen viel was het een koud kunstje voor Cornelis Bosma het leer tegen de touwen te schieten.

Rond het half uur kwam Rottevalle iets beter in zijn spel en mocht het kort achterelkaar tweemaal een vrije trap nemen. De tweede was raak toen Jelle Witteveen de bal langs de muur in de korte hoek schoot. FC Birdaard schikte zich voor korte tijd in zijn lot en Rottevalle kreeg meer grip op de wedstrijd. Net voor de pauze werd Jelle Witteveen net buiten het strafschopgebied goed aangespeeld en zijn schot verdween in de verre hoek. Zo stond er een geruststellende 3-0 op het scorebord. Na rust kreeg FC Birdaard een paar opgelegde mogelijkheden, maar de lat en doelman Riekele Borger voorkwamen een Birdaards doelpunt. Het vizier stond duidelijk niet op scherp.

Maar ook Rottevalle verzuimde de score uit te breiden. Jelle Witteveen schoot eerst op de paal en voerde even later een actie net te ver door, zodat de doelman nog kon redden. Ook Jorrit Schra kon nog alleen op het Birdaarder doel af, maar strandde eveneens op de keeper. Toch zou er nog een doelpunt vallen. Net voor het eindsignaal mocht invaller Jacco Bekkema zijn eerste competitiedoelpunt, na een prima aanval over links, maken en daarmee de eindstand op 4-0 bepalen.

Rottevalle speelde geen grootse wedstrijd , het veldspel van FC Birdaard was niet minder, maar Rottevalle benutte de kansen en dat is ook een kwaliteit in het voetbal. Trainer Minno van der Werf concludeerde daarom dat de overwinning voor zijn elftal wel verdiend was. Trainer Klaas Hayema van FC Birdaard vond dat zijn ploeg weinig voor Rottevalle onderdeed en stelde dat het voetballend wel goed zit. Rottevalle is na deze overwinning definitief veilig.

Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 2 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 3 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 4 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 19 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 21 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 22 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 22 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 23 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen gisteren
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen gisteren
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 25 apr, 11:46
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 25 apr, 10:00
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 25 apr, 09:35