Afbeelding

Graspiepers wint zaaltopper

Sport Sport

Vlak voor rust krijgt de Hoogeveense Hockeyclub een strafcorner. Keeper Peter van der Ven en de spelers stormen naar voren en de keeper maakt de aanval onschadelijk. Verder van links naar rechts de spelers Thomas Eikenaar (13), Robin Walinga, Maurits van der Tol (3) en Jan Pier Wempe. (Foto: Klaas Rozema)

Graspiepers wint zaaltopper

DRACHTEN – De hockeyheren van de Graspiepers wonnen zondagavond de topper in de zaalcompetitie tegen de Hooge­veense Hockeyclub met 6-5. Daardoor zijn de Drachtsters nu alleen koploper in de subtopklasse. De ploegen leken in het Sportcentrum op een gelijkspel af te koersen, maar in de slotseconden scoorde de Graspiepers toch nog de winnende treffer.

Door Jelle Jeensma

De spanning bleef tot het laatste moment in de wedstrijd, want het beslissende doelpunt viel nadat de zoemer al had geklonken omdat de reguliere speeltijd voorbij was. Graspiepers had toen nog een strafcorner tegoed en de bal werd met veel finesse en hard ingeschoten door Myrdin Ernstsen, een van de smaakmakers in deze aantrekkelijke wedstrijd, die te weinig toeschouwers op de banken bracht.
De beide ploegen ontliepen elkaar weinig in een wedstrijd met goed met attractief en snel zaalhockey. Dat bewees het scoreverloop. Myr­din Ernstsen tekende voor 1-0, maar daarna werd het 1-1. Bij de daarop volgende strafcorner pakte de Graspiepers het slim aan. De bal werd niet in één keer ingeschoten, maar de combinatie werd gezocht en Myrdin Ernstsen was de afmaker van deze variant.

De ploegen kwam daarna opnieuw in evenwicht: 2-2. Verdedigend liet de Graspiepers nogal eens een steekje vallen en dit resulteerde in een 2-3 achterstand. Daarna stelde de Graspiepers orde op zaken. De hoofdrolspelers waren dezelfde bij de beide doelpunten. Thomas Eikenaar legde de bal twee keer klaar voor Jan Pier Wempe, die 3-3 en 4-3 aantekende. Voor rust werd het nog gelijk: 4-4.

Na rust keken de beide ploegen de kat even uit de boom. De bal werd rustig rond getikt en het tempo was uit de acties. Het was aftasten geblazen en het was wachten op een beslissende actie. Die kwam er ook bijna, want Myrdin Ernstsen ging op solotoer en probeerde een treffer te forceren. Hij zag de bal gestopt door de keeper uit Hoogeveen.
De tegenstander doorbrak de impasse door 4-5 te scoren, maar het was aan goed doorzetten van Robin Walinga te danken dat het weer gelijk werd: 5-5. Daarna behoedde keeper Peter van der Ven de Drachtsters voor een nieuwe achterstand. Hij kwam goed uitlopen bij een gevaarlijke uitbraak en belette de tegenstander het scoren. Dat was een cruciale actie, want anders was het 5-6 geworden. Het doelpunt viel nu aan de andere kant. Terwijl het al tijd was benutte de Graspiepers de eerder genoemde strafcorner, die de 6-5 winst opleverde.

Trainer André Westdorp zat er na de wedstrijd behoorlijk doorheen. Hij moest als veldspeler aan de bak. “Onze zaalselectie is maar klein, we hadden maar zeven spelers”, vertelde hij, nog herstellende van de inspanning. Over het vertoonde spel was hij tevreden. “De ideeën werden goed uitgevoerd, we speelden met rust en vertrouwen. De ploeg heeft slim en als een collectief gespeeld en achterin werd goed gecoacht.” Een goed resultaat in de zaalcompetitie is meegenomen, maar de prioriteit ligt toch bij de veldcompetitie. “In de zaal staat het plezier voorop en daarnaast willen we technisch en tactisch beter worden. Promotie is niet ons hoofddoel. Het spel in de zaal is heel anders dan op het veld, het is stukken sneller.”

In de veldcompetitie zijn de resultaten tot nu toe tegenvallend. “Dat had ik niet verwacht, we hadden eigenlijk in de middenmoot of de top drie moeten staan”, zegt Westdorp. In de tweede seizoenshelft is er van alles mogelijk denkt hij. “We hebben wel stappen vooruit gemaakt.”

Samenvattend: de Graspiepers heeft een team met veel technische bagage en ook scorend vermogen. Een hogere klassering in de veldcompetitie is reëel, terwijl de Drachtsters in de zaalcompetitie nu de kansen in eigen hand hebben.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 1 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 2 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 2 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 3 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 4 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 5 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 7 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 8 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 23 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen gisteren
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen gisteren
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07