Boelenslaan stunt niet tegen TFS

Sport Sport

Marrit Nijmeijer van TFS (links) en haar ploeggenoot Wiltsje Siderius (rechts) verwikkeld in een ‘grondduel’ met Jan Boomsma van KC Boelenslaan. (Foto: Klaas Rozema)

BOELENSLAAN – Op voorhand was KC Boelenslaan tegen buurtgenoot TFS zaterdag de ‘underdog’. Maar vooral in de eerste helft toonde KC Boelens­laan, in de goed gevulde Dunoard­hal met veel inzet goed mee te kunnen in deze poule.

Boelenslaan startte voortvarend en nam door een strafworp van Peter Hylkema een 1-0 voorsprong. Maar TFS heeft een uitstekend dames kwartet, met twee zeer goed scorende dames. Hiervan werd optimaal geprofiteerd, zodat de score in dezelfde minuut gelijk werd: 1-1. Boelenslaan was echter gedreven, zorgde voor goede aanvallen en nam door een inloopbal van Siet­ske Zuidersma en van Joke Kooistra een 3-1 voorsprong.

Door het benutten van een kleine kans onder de korf kwam TFS op 3-2. Boelenslaan ging echter goed door en door een strafworp van Peter Hylkema werd het 4-2. TFS deed er alles aan om niet verder achter te geraken. Door twee kleine kansjes werd de score gelijk: 4-4. Boelenslaan was echter geenszins van plan de strijd op te geven en nam door een afstandsschot van Peter Hylkema opnieuw de leiding: 5-4. Zo ontspon zich voor het publiek een spannende wedstrijd. Er werd om en om gescoord. Sietse Pronk en Jan Boomsma zorgden steeds voor de voorsprong van Boelenslaan. Maar het waren steeds weer de dames van TFS die de gelijke stand op het scorebord brachten. Een minuut voor het rustsignaal was het 7-7. Boelenslaan was even niet bij de les, zodat TFS twee keer op rij scoorde en met een 7-9 voorsprong ging rusten. Opvallend was dat in de eerste helft bij TFS alle doelpunten door dames werden gemaakt.

Na rust zou men denken dat Boelenslaan een tandje bij zou schakelen, maar niets bleek minder waar. Door een strafworp van Peter Hyl­kema kwam de aansluitings-treffer: 8-9, maar dat was ook het laatste wapenfeit van Boelenslaan. Er lukte niks meer. De felheid was verdwenen. TFS kon rustig spelend de score verder uitbreiden naar een 8-16 eindstand. De wedstrijd ging uit als een nachtkaars.
Voor Boelenslaan scoorden Peter Hylkema vier keer, Jan Boomsma, Sietse Pronk,Sietske Zuidersma en Joke Kooistra elk een keer.
Doelpunten TFS: Monique Postma, Marrit Nijmeijer, Jildou van der Vee allen 4, Baukje Visser 2, Sander van der Kuur en Jilles de Vries beide 1.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 14 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 16 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 16 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 17 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 17 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 19 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 20 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 21 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07