Afbeelding

Dubbel succes KF De Wâlden

Sport Sport

Linda Schingenga van toernooiwinnaar KF De Wâlden rondt een doorloopbal af tegen Quick’21. Haar ploeggenoot Theun Linthof (rechts) kijkt toe. (Foto: Klaas Rozema)

Dubbel succes KF De Wâlden

BURGUM – In een druk bezochte sporthal De Westermar was het zaterdag korfbalclub De Wâlden die zowel bij de reserve- als bij de selectieteams de titel naar zich toetrok op het BioBalance7-­Tytsjerksteradieltoernooi.

De wedstrijden werden gespeeld in partijen van twee keer twintig minuten. In de voorrondes van de reserveteams was het V en V dat Quick’ 21 wist te verslaan met 8- 12. In de tweede poule had KF De Wâlden geen enkele moeite had met Dow/Wêz Handich: 15-9. In de strijd om de derde en vierde plek trok Quick’21 aan het langste eind door Dow/Wêz Handich met 11-7 te verslaan.

In de finale van de reserveteams was het na een ruststand van 7-8 toch KF de Wâlden tegen Vlug & Vaardig dat in de tweede helft het verschil wist te maken: einduitslag 10-18. Het PKKT-selectie-A-juniorenteam, samengesteld met jeugd uit de deelnemende verenigingen, trad aan tegen Oko/Bies A1 uit Opende. Het team uit Groningen liet zien dat zij beter op elkaar in waren gespeeld dan het PKKT-regio- team: eindstand 5 -14. Bij de strijd tussen de hoofdmachten traden in de eerste poule Quick ’21 en Dow/Wêz Handich tegen elkaar aan.

De ploeg uit Oudega had geen moeite met Dow/Wêz Handich dat nog niet helemaal goed op de rails lijkt te staan bij de start van het nieuwe zaalseizoen. In de tweede poule zaten twee ploegen die elkaar in de competitie ook weer tegen zullen komen, Vlug & Vaardig en De Wâlden. De ploeg van trainer Peter Tolsma liet er geen misverstand over bestaan en wist de wedstrijd winnend af te sluiten: 7-16. De verliezersronde tussen Vlug & Vaardig en Dow/Wêz Handich werd een spannende strijd die gelijk opging.

De ploeg uit Garyp leek er met de zege vandoor te gaan door een gaatje van drie punten te slaan, maar toch wist Dow/Wêz Handich de stand gelijk te trekken: 14-14. De finale ging tussen Quick’21, ook uitkomend in dezelfde zaalcompetitie-poule, als tegenstander De Wâlden. Het scoren verliep moeizaam, in totaal elf doelpunten in vijftig minuten. De spanning vergoedde veel voor het publiek. De eindstand was 5-6 in het voordeel van De Wâlden.

Als opwarmer van de hoofdact traden de beide reserveteams van LDODK/AH Gorredijk en NIC/Alfa-college tegen elkaar aan. De jeugdige ploeg uit Gorredijk kwam goed uit de startblokken, maar wist dit niet naar winst uit te bouwen. De ploeg uit Groningen trok in het slot de wedstrijd toch naar zich toe: eindstand 14-17.

Voor de inmiddels volgestroomde tribunes mochten de jongste jeugd van Vlug en Vaardig en DOW de beide selectieteams van LDODK/AH Gorredijk en NIC/Alfa-college naar het veld begeleiden. Bij LDODK/AH Gorredijk, uitkomend in de hoogste klasse, de Korfbal League, ontbraken de gebroeders Erwin en André Zwart. De eerste speelt momenteel met Oranje op het EK in Portugal. Mede door het ontbreken van beide spelers wist de ploeg uit Groningen, vorig jaar gedegradeerd uit de Korfbal League, lang stand te houden. Het werd een wedstrijd met alles wat korfbal leuk kan maken. Uiteindelijk werd de uitslag 21-18, in het voordeel van LDODK/AH Gorredijk.

Het toernooi was een mooie promotiedag voor het korfbal in met name onze regio aan de start van het nieuwe korfbalzaalseizoen.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 4 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 6 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 6 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 6 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 7 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 9 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 10 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 11 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07