ONT naar tweede ronde nacompetitie

Nieuws

Spitsuur voor het doel van ONT. Keeper Rory Bruinja stompt de bal weg. Verder zijn te zien de verdedigers (v.l.n.r.)
Jaap-Jan van Leeuwen, Freerk Veenstra, Oebele Twijnstra, Sjoerd Venema en Gosse-Jorrit Kooistra. (Foto: Klaas Rozema)

Voetbal

OPEINDE –  In de dubbele ontmoeting met VV Workum in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse kwam ONT als winnaar uit de strijd. Vorige week werd in Workum met 2-3 gewonnen, zaterdag was er opnieuw winst. In Opeinde werd het 3-1. In de tweede ronde wacht nu competitiegenoot Be Quick Dokkum als tegenstander.

ONT startte overrompelend, want al in de tweede minuut stond er 1-0 op het scorebord. Stefan Roffel transporteerde de bal vanaf eigen helft richting Otto Kooi. De spits van ONT kopte de bal door, waarna de in de basis gestarte A-junior Dion Smits vrij baan kreeg richting het doel van Workum. Smits etaleerde zijn talenten door de bal vanaf zestien meter fraai in het kruis te schieten.

Smits bleef daarna de aandacht trekken. De balvaardige tiener werd twee keer neergesabeld, wat de Workumers Ruben Ydema en Jeffrey Groen op gele kaarten kwam te staan. Het eerste deel van de eerste helft controleerde ONT de wedstrijd aardig. Er waren kansjes voor Freerk Veenstra met een venijnig schot en een kopbal van Smits uit een voorzet van Jacco Tuinstra. Eerste wapenfeit van Workum was er na een half uur. Met het schotje van Jurgen Buma had ONT-doelman Rory Bruinja geen moeite.

Een grotere kans was er een minuutje later voor Jordy Heeres. Uit de kluts kwam de bal voor de linker van Heeres, het schot dat volgde miste richting en de bal verdween over het doel van ONT. Het was in een periode dat ONT het voetballen aan de tegenstander overliet. Workum deed daar niet heel veel mee, maar met hulp van scheidsrechter Meiring uit Groningen kwam er een kans op de gelijkmaker.

Al in de blessuretijd van de eerste helft beoordeelde de leidsman een valpartij van een Workum-speler als strafschoprijp. Terwijl vriend en vijand het er over eens waren dat de Workumer op de bal stapte en toen zijn evenwicht verloor. Maar de gelijkmaker kwam er niet. Bruinja keerde de strafschop van Gjerryt Hoekstra.

ONT kreeg de tweede helft te maken met een opportunistisch spelend Workum. Het werd druk in en rondom het ONT strafschopgebied. Al direct na rust moest Bruinja in actie komen. De ONT-doelman moest gestrekt naar de hoek om een doelpunt te voorkomen. Tien minuten later onderscheidde Bruinja zich opnieuw. Heeres kreeg na een voorzet vanaf vijf meter een vrije schietkans. Bruinja hield ook deze inzet tegen. Toch kwam de gelijkmaker er. Twintig minuten na rust vergaloppeerde Jaap-Jan van Leeuwen zich en dat gaf Niels Bandstra vrije doortocht naar het ONT-doel. Ook nu zat Bruinja nog aan de bal, maar de inzet hobbelde toch over de doellijn.
Workum rook bloed en interim-trainer Jan Vlap zette zijn mannen aan tot nog meer druk. Maar een minuut na de gelijkmaker kwam ONT weer op voorsprong. Stefan Roffel liet vanaf de punt van het strafschopgebied een schot los en zag de bal in de verre hoek in de kruising belanden. De grotere druk die Vlap wilde kwam er ook. ONT moest achteruit en was bij balbezit te onrustig om het initiatief van de wedstrijd meer naar zich toe te trekken. Dus bleef de druk van Workum ook bestaan en maakte de ONT-verdediging overuren.

Workum kreeg wel wat mogelijkheden. Vier minuten voor tijd besliste ONT de wedstrijd. Roffel zag een vrijeschop  geblokt worden door de muur, zijn volgende inzet leverde een rebound op voor Jeroen van Wijk die scoorde. In de slotseconden deed Bruinja wat hij de hele wedstrijd al had gedaan. Heeres rommelde door de verdediging van ONT en kwam oog in oog met de ONT goalie. Ook nu redde ‘man of the match’ Bruinja.

In de tweede ronde ontmoet ONT nu Be Quick Dokkum dat zich ontdeed van tweede klasser SVM Marknesse. ONT speelt zaterdag 31 mei eerst uit in Dokkum, op zaterdag 7 juni volgt de return in Opeinde.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 14 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 15 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 15 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 16 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 17 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 18 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 20 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 21 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07