Afbeelding
Foto: Ingezonden

Lingerie: Een bijzonder stuk kleding

Zaken

Lingerie is een heel bijzonder kledingstuk met zeer veel details. Omdat het direct op de huid zit, is het van belang dat het lekker zit en goede kwaliteit is. Zo voel jij je lekker, vitaal en fit! In dit artikel geven we wat achtergrond informatie over lingerie en tips over waar je terecht kunt voor een ruime keuze. 

Wist jij dat het woord lingerie uit het Frans komt? Het is afgeleid van het Franse woord “ligne”, wat linnen betekent. Aanvankelijk werd damesondergoed dan ook vooral van linnen gemaakt. In de 19e eeuw kwam het woord als leenwoord in het Nederlands terecht. Tot op de dag van vandaag wordt met lingerie in het Nederlands eigenlijk hoofdzakelijk damesondergoed bedoeld, terwijl het in het hedendaagse Frans een term is die ondergoed voor zowel dames als heren aanduidt.

Lingerie: Veelzijdig en moeilijk om te maken

Wat lingerie zo bijzonder maakt is dat het het moeilijkste kledingstuk is om te produceren. Er zijn namelijk heel veel details waar rekening mee gehouden moet worden. Daardoor is het ook arbeidsintensief om te maken. Dit maakt lingerie, ten opzichte van andere kleding, dan ook relatief duur. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw is lingerie een modeartikel geworden, waar ook meer werd geadverteerd. Daarvoor was het voornamelijk functioneel.

Ruime keuze in betaalbare lingerie

Nu lingerie vooral als mode-artikel wordt beschouwd wil je natuurlijk dat het er mooi uitziet en dat jij je goed voelt bij wat je draagt. Daarnaast is ook de pasvorm uiterst belangrijk. Ondergoed zit immers direct op je huid en daarom wil je dat het perfect past bij jouw lichaam. Keuze in pasvorm, maat en kleur is dan ook belangrijk bij de aanschaf van damesondergoed. Want je wilt dat het er goed uitziet én lekker draagt. Tegelijkertijd. Daarom bevelen we je aan om eens een kijkje te nemen in het zeer uitgebreide assortiment lingerie dat HEMA aanbiedt. De keuze bij dit kledingwarenhuis is enorm en de kwaliteit van hoog niveau. Naast slips en bh’s vind je in het uitgebreide assortiment ook hemden. En, niet onbelangrijk, de prijzen zijn er zeer vriendelijk.

Ook voor speciale gelegenheden

Ook voor speciale gelegenheden, waar ander ondergoed gewenst is, kun je putten uit de vele opties die er zijn. Zo is er voor de koudere dagen thermo ondergoed en is er een ruime keuze aan sportondergoed en zwangerschapsondergoed.

Shoppen zoals jij het wilt

Wil je binnenkort een leuke HEMA bh aanschaffen dan heb je dus een ruime keuze. In kleur, pasvorm en model. En zowel met als zonder beugels. Wil je gewoon even lekker speuren tussen de lingerie of er nog wat geschikts voor jou bij zit? Dan kun je dat bij HEMA doen zoals jij het wilt. Er zijn in Nederland ruim 500 winkels, met alleen al 22 winkels in onze provincie. Daarnaast kun je 24/7 lingerie shoppen op de website of in de app. Kies je voor die laatste optie, dan kun je uiteraard jouw bestelling thuis laten bezorgen. En ben je toch lekker aan het shoppen? Check dan ook gelijk even de steeds wisselende damesmode die maar een gangpad of een klik verwijderd is. Wie weet vind je daar ook iets leuks!

Gerbrand Waaksma gaat voetballen bij VV Buitenpost.
Warm welkom voor Gerbrand Waaksma bij VV Buitenpost Algemeen 13 uur geleden
Skûtsjeverhaal Dokkum inspireert tot nieuw Bonifatiusbier.
Skûtsjeverhaal Dokkum inspireert tot nieuw Bonifatiusbier Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Jouta onthult nieuwe borden Hegebeintum.
Hegebeintum ook na sluitingstijd goed te bezoeken Algemeen 16 uur geleden
Foto links: Wandelaars bij de trap van Blauwverlaat. Foto rechts gezellige drukte bij Jeugdhonk Stynsgea.
Geslaagde avond4daagse Augustinusga Algemeen 17 uur geleden
Ontdek de nieuwste singer-songwriters op 31 mei in de Waalse Kerk Leeuwarden
Ontdek de nieuwste singer-songwriters op 31 mei in de Waalse Kerk Leeuwarden Algemeen 18 uur geleden
Skûtsje “de Rot
Zeilen met het skûtsje "de Rot Algemeen 19 uur geleden
In eendrachtige samenwerking houden Albert Wijma en ONT doelman Hidde Ament Frisiaan Dela Sabuni van scoren af.
Kampioen geeft ONT geen cadeautje Algemeen 19 mei, 20:49
Eind goed, al goed voor Anjum.
Eind goed, al goed voor Anjum Algemeen 19 mei, 20:33
Broekster Boys winnaar in knotsgekke derby tegen FC Burgum.
Broekster Boys winnaar in knotsgekke derby tegen FC Burgum. Algemeen 19 mei, 19:33
Teamfoto Buitenpost.
Buitenpost speelt gelijk bij VVOG Algemeen 19 mei, 19:32
Kom ook naar de fair bij De Vertakking
Landelijke Túnfair Ryptsjerk Algemeen 19 mei, 19:00
Kom ook naar de planten- en cd-beurs!
Platenbeurs in Iduna Drachten Algemeen 19 mei, 16:33
Overeenkomst over verbouw van en nieuwbouw bij de Wiidpleats
Overeenkomst over verbouw van en nieuwbouw bij de Wiidpleats Algemeen 19 mei, 13:00