Uw lichamelijke klachten in beeld bij Fysio Bakker middels echografie

Zaken Zakelijk

DRACHTEN - Om uw klachten in beeld te krijgen kunt u bij Fysio Bakker terecht voor echografie. Rene Bosch, echografist en fysiotherapeut legt uit: "Sinds een aantal jaar beschikken wij over echografie-apparatuur. Hiermee kunnen wij een aantal klachten waarmee mensen vaak lang rondlopen goed in beeld brengen. De meeste mensen kennen de echografie alleen vanuit de zwangerschapsdiagnostiek. Deze techniek kan echter ook heel goed worden toegepast om spieren, pezen, kapsel, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven."

Bosch die de masteropleiding echografie gevolgd heeft in Amersfoort verteld een voorbeeld uit de praktijk waarbij echografie een absolute meerwaarde heeft: "Vorige week kwam er een mevrouw met langdurige schouderklachten die was doorverwezen door de huisarts voor echodiagnostiek. Tijdens de echo kwam naar voren dat mevrouw een pees gescheurd had. Normaal gesproken was je eerst begonnen met behandelen, echter nu kon je mevrouw direct terugverwijzen. De huisarts kreeg een uitgebreid verslag met de echobeelden, waarna mevrouw is doorverwezen naar een orthopeed. Op deze manier voorkom je hoge kosten in de zorg doordat je direct efficiënt kunt handelen. Er is dus direct inzicht voor de therapeut, huisarts en patiënt."

Rene vervolgt enthousiast zijn relaas: "Wij hebben een samenwerkingsverband met een aantal sportverenigingen. Zij maken ook gebruik van onze kundigheid op sport- en revalidatiegebied. Wij kunnen bij grote en kleine blessures middels echografie direct een uitspraak doen over de ernst van de blessure en daaraan gekoppeld vrijwel direct de duur van de blessure. Doordat wij de beschikking hebben over een ruim opgezette oefenzaal kunnen wij afhankelijk van de aard van de blessure in samenspraak de patiënt een goed en uitgebalanceerd revalidatieprogramma opzetten. Ook kunnen we bepaalde klachten goed met shockwave behandelen."

Het echografisch onderzoek duurt ongeveer 20 minuten en is niet belastend of gevoelig. Wanneer de patiënt komt voor het onderzoek wordt een rapport opgesteld inclusief de bevindingen vanuit het lichamelijk onderzoek.

Wilt u een afspraak maken om te kijken wat echografie voor uw lichamelijke klachten kan betekenen? U kunt contact opnemen met Fysio Bakker Surhuisterveen onder telefoonnummer 0512-354248. Ook kunt u Fysio Bakker mobiel bereiken op 06-15118878.

Wethouder Maria le Roy (rechts) streeft naar een gemeente zonder afval. Op 16 mei spreekt ze hier over, net als de heer Goëbel van Repair Café Drachten (niet op de foto).
Geef je spullen een tweede kans?! Algemeen 4 uur geleden
Bongzilla
Amerikaanse cultband Bongzilla komt op 8 mei naar Iduna Algemeen 5 uur geleden
Anjum weer met beide benen op de kleigrond - Foto ter illustratie
Anjum weer met beide benen op de kleigrond Algemeen 7 uur geleden
De natuur: een onderwerp wat altijd verschillend is en telkens inspireert.
Kunstacademie Friesland strijkt neer in de schilderachtige Trynwalden Algemeen 8 uur geleden
Silke van der Wal schiet binnen twee minuten drie keer raak
Silke van der Wal schiet Libertas naar de halve finales NK Futsal! Algemeen 9 uur geleden
Exhorder
Thrashmetalpionier Exhorder (VS) komt op zondag 12 mei naar Drachten Algemeen 10 uur geleden
Kom ook naar de Groenmarkt in Beetsterzwaag!
Groenmarkt bij de Tropische Kas Algemeen 12 uur geleden
Expositie Ferenc Gelencsér
Expositie Ferenc Gelencsér Algemeen 13 uur geleden
Leroy Sletering
Goed spelend Broekster Boys simpel langs Blauw wit '34 Algemeen gisteren
Kunst uit Hijum en Ternaard
Kunst uit Hijum en Ternaard Algemeen 4 mei, 16:30
Lekker slapen kleintje
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Algemeen 4 mei, 14:36
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 4 mei, 13:43
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 4 mei, 12:47