Afbeelding

Congres van 12 maart j.l.: een goede start om prettig ouder te worden!

Zakelijk Zakelijk

Congres van 12 maart j.l. : een goede start om prettig ouder te worden!

Afgelopen weken bent u als lezer regelmatig geconfronteerd met bekendmakingen rondom het congres “Vooruit leven” over prettig ouder worden. Afgelopen zaterdag was het na maanden voorbereiding eindelijk zover! Voor een volle zaal hebben wij de bezoekers welkom geheten en een inleiding gegeven over ouder worden in Nederland en om ons heen. Deze inleiding werd verzorgd door Ronnie Pieters, docent en onderzoeker aan de Hanzehoge school. Zijn verhaal ging over het ouder worden in het algemeen, van hemzelf en over bekendere “ouderen” om ons heen.
Belangrijk daarbij was hoe je zelf invloed kunt hebben op de wijze van het ouder worden. De aangetoonde factoren om het ouder worden prettig te beïnvloeden heeft hij in een overzicht verwerkt zodat je jezelf een rapportcijfer kunt geven. Dat heb ik gedaan en daar valt nog wel wat te verbeteren! Zijn lezing is terug te vinden via www.yvon.nl
Ná het inleidende gedeelte zijn de actieve workshops begonnen. In kringopstellingen hebben wij de bezoekers geïnformeerd over juridische en financiële zaken (notaris en Rabobank), culturele activiteiten voor ouderen (Ateliers Majeur uit Heerenveen en Hotel Tjaarda) en zorg en welzijn met alles over thuiszorg (De Friese Wouden) en eenzaamheid (Jacqueline Salmen). De meitinkers van de gemeente Heerenveen en Tinz Heerenveen hebben de workshops ondersteund door beschikbaar te zijn voor vragen. Na een korte informatie ronde was er gelegenheid tot vragen, opmerkingen of discussie.

De voorbereiding van het congres was een bijzondere ervaring, niet alleen door alle werkzaamheden maar ook door het ontmoeten van zoveel verschillende mensen die actief bezig zijn met het meedenken in het proces van ouder worden. Het congres is bedoeld geweest om op een positieve wijze dit proces van ouder worden, waar we allemaal mee te maken hebben of krijgen, te benaderen. En dat is gelukt. Oók door de aanwezigheid en verhalen van de bezoekers.
Door Hotel Tjaarda en Ateliers Majeur is de Oranjewoudsociëteit in het leven geroepen. Een introductie voor ouderen om regelmatig om de tafel te gaan in het hotel, waarbij ook aandacht is voor een thema. De eerste bijeenkomst is 12 april en gaat over klassieke muziek. De aankondiging vindt u binnenkort ook via onze site.
Al met al een reuze geslaagde dag, niet in de laatste plaats door de gastvrijheid van Hotel Tjaarda én het actief aanwezig zijn van medewerkers van Yvon Bewindvoering-
en Notariaat!

U hoort gauw weer van ons!

YVON Notariaat en Bewindvoering

Berglaan 2, 9203 EG Drachten
Postbus 313, 9200 AH Drachten

Telefoon: 0512-368080
E-mail: info@yvon.nl
Internet: www.yvon.nl

Silke van der Wal schiet binnen twee minuten drie keer raak
Silke van der Wal schiet Libertas naar de halve finales NK Futsal! Algemeen 4 uur geleden
Exhorder
Thrashmetalpionier Exhorder (VS) komt op zondag 12 mei naar Drachten Algemeen 6 uur geleden
Kom ook naar de Groenmarkt in Beetsterzwaag!
Groenmarkt bij de Tropische Kas Algemeen 7 uur geleden
Expositie Ferenc Gelencsér
Expositie Ferenc Gelencsér Algemeen 8 uur geleden
Leroy Sletering
Goed spelend Broekster Boys simpel langs Blauw wit '34 Algemeen 21 uur geleden
Kunst uit Hijum en Ternaard
Kunst uit Hijum en Ternaard Algemeen gisteren
Lekker slapen kleintje
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Algemeen 4 mei, 14:36
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 4 mei, 13:43
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 4 mei, 12:47
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen 4 mei, 11:23
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 4 mei, 10:18
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 4 mei, 08:30
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00